Ingezonden persbericht


Demonstratie-vaartocht in De Weerribben

Tijdens de open dagen van Nationaal Park Weerribben-Wieden in oprichting staat het elektrisch varen centraal in Ossenzijl met een informatiemarkt, lezingen en vele elektrisch aangedreven boten.

Tijdens de open dagen 2&3 juni 2007 komen diverse elektrische boten naar het Natuuractiviteitencentrum De Weerribben te Ossenzijl. Er zijn twintig boten die te bekijken zijn, waaronder twee zonneboten, een boot met een motor aangedreven met brandstofcellen op waterstof en vele boten met elektrisch aangedreven accu-motoren. De boten zijn van klein (punters en sloepen) tot groot (rondvaartboten en een werkboot) aanwezig en het is mogelijk om een demonstratie-vaartocht met één of meerdere boten te maken. Samen met de eigenaar van de boot kunt u ervaren hoe de boot vaart en de details bespreken over de aandrijving.

De demonstratie-vaartochten duren maximaal 20 minuten per boot.

Als u zeker wilt zijn van het kunnen varen met een aantal van de boten op een door u gewenste dag en/of tijdstip kunt u een email zenden naar: elektrischvaren@ivn.nl onder vermelding van de gegevens, die op de website: www.npweerribben-wieden.nl staan vermeld.

In De Wieden en De Weerribben wordt naast het thema elektrisch varen tijdens de open dagen ook veel aandacht besteed aan het thema biodiversiteit. In het weekend van 2 en 3 juni bruist het van de activiteiten in alle twintig nationale parken in Nederland. Alle nationale parken besteden aandacht aan het thema biodiversiteit, de variatie in de natuur.

Bij Bezoekerscentrum De Wieden St. Jansklooster én het Natuuractiviteitencentrum De Weerribben te Ossenzijl worden op beide dagen gratis safari-vaartochten en safari-wandelingen georganiseerd. Theatervoorstellingen, demonstraties van radiografisch bestuurbare bootjes, workshops en een natuurboulevard zijn voorbeelden van het gevarieerde aanbod dat wordt geboden bij de beide bezoekerscentra in het Nationaal Park Weerribben-Wieden i.o. Jonge kinderen, senioren en alles wat daar tussenin zit kunnen onbeperkt genieten van de eindeloze variatie in dit prachtige stukje natuur.

In St. Jansklooster en Ossenzijl hoeft u zich tijdens de open dagen van het nationaal park niet te vervelen!

Voor het reserveren van een demonstratie-vaartocht en het programma van de open dagen kunt u kijken op www.npweerribben-wieden.nl