ChristenUnie


Basistraining "Maatjes"

De projectgroep Inclusief Partners in Politiek heeft in de afgelopen twee jaar tal van activiteiten ontplooid die tot doel hebben vrouwenparticipatie binnen de ChristenUnie te stimuleren en te vergroten. Inclusief wil dat bereiken door vrouwen enthousiast te maken voor de politiek. De Snuffelcursus is één van de activiteiten die is opgezet waarbij aan vrouwen de uitdagende vraag gesteld wordt: "Zou politiek ook iets zijn voor mij?" Als blijkt dat deelnemers enthousiast raken en daadwerkelijk een politieke functie verwerven wil Inclusief hen de mogelijkheid bieden om daarin ondersteund te worden door vrouwen met ervaring in het politieke werkveld. Voor deze laatste groep is de basistraining "maatjes" bedoeld.

De basistraining "maatjes" heeft tot doel om politiek ervaren vrouwelijke leden van de ChristenUnie basisvaardigheden aan te leren die hen in staat stellen om als coach/maatje te fungeren voor vrouwen die starten in de politiek.
Na afloop van de training:

* kennen de deelnemers de basisprincipes van coaching
* kunnen de deelnemers fases in een coachingsgesprek onderscheiden en aanbrengen

* hebben de deelnemers ruimschoots geoefend met gesprekvaardigheden die in coaching een belangrijke rol spelen; luisteren, doorvragen, samenvatten, feedback geven.

* hebben deelnemers inzicht gekregen in eigen kwaliteiten en valkuilen als coach/maatje

Om aan de training mee te kunnen doen is het een voorwaarde dat deelnemers:


* aantoonbare ervaring hebben in een politieke functie
* vrouw zijn

* de vrouwenparticipatie binnen de ChristenUnie een warm hart toedragen

* bereid zijn om voor een aantal vrouwen, die als beginnende politica behoefte hebben aan een maatje, als coach/maatje namens de ChristenUnie te fungeren

* de bereidheid hebben om te reflecteren op eigen houding en gedrag

Tijdsduur basistraining:


* twee achtereenvolgende zaterdagen d.d. 2 juni en 9 juni 2007 van 9.00 - 16.30 uur.

NB: Bij inschrijving verplicht je je om aan beide zaterdagen volledig deel te nemen.

Overige:


* voorafgaand aan de training zal een telefonische/digitale intake met de trainer plaatsvinden om verwachtingen en leerwensen af te stemmen

* maximale deelname 12 personen

* Inschrijving wordt geregistreerd op het moment dat de betaling ontvangen is.

* Bij overintekening geldt volgorde van inschrijving. De stuurgroep behoudt zich het recht voor om op basis van regionale spreiding af te wijken van de inschrijvingsvolgorde.

Kosten training EUR 60,-. Over te maken naar bankrek. 37.29.30.018 van de ChristenUnie te Amersfoort onder vermelding van Basistraining Maatjes.
Voor vragen kunt u bellen: 033-4226980 (op maandag) of mailen: carinabezemer@christenunie.nl.