Maxeda


HEMA en Lion Capital klaar voor verdere groei

Amsterdam, 1 juni 2007. Maxeda B.V. ("Maxeda") en Lion Capital LLP ("Lion Capital") kondigen vandaag aan dat overeenstemming is bereikt over de overname van HEMA B.V. ("HEMA") door Lion Capital. De overname is onder voorbehoud van een verzoek om advies aan de Ondernemingsraad en de goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten.

HEMA heeft een sterk track record van winstgevende groei, uitstekende vooruitzichten en zeer ervaren management. HEMA is leider in haar belangrijkste markten en plukt de vruchten van de recente investeringen en de verbeterde bedrijfsvoering. Omzet en winstgevendheid hebben de afgelopen drie jaar een consistente groei laten zien. De bruto omzet is aanzienlijk gestegen tot meer dan EUR 1,3 miljard in 2006 met een dubbelcijferige operationele winstgroei. HEMA heeft meer dan 10.000 werknemers.

Lion Capital is een vooraanstaande leider in het investeren in de consumentenmarkt. De investeringsstrategie van de groep is gestoeld op de uitgebreide ervaring van hun team in het investeren en opereren in de consumentensector. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Londen. Het portfolio van Lion Capital bevat vooraanstaande consumentenondernemingen als de Orangina Group, eigenaar van het Schweppes en Orangina drankenmerken in Europa.

Het management van zowel HEMA als Lion Capital is ervan overtuigd dat de overeenstemming reële toegevoegde waarde zal leveren voor alle stakeholders en significant groeipotentieel biedt voor HEMA. Maxeda en Lion Capital verwachten de transactie voor einde juli af te ronden.

Ronald van Zetten, CEO HEMA: "HEMA is een unieke retail marktleider met een sterk track record en zeer betrokken collega's. We hebben goede resultaten laten zien en zijn goed gepositioneerd voor verdere groei. Lion Capital heeft zich gecommitteerd aan de succesvolle ontwikkeling van onze strategische plannen. Ik ben trots op wat we tot nu toe hebben bereikt en kijk uit naar een veelbelovende toekomst voor HEMA samen met Lion Capital."

Robert Darwent, oprichter en partner van Lion Capital: "Lion Capital is zeer verheugd met deze investering in HEMA, een retail onderneming met een uitzonderlijk sterk merk en leidende posities in verscheidene produktcategorieën. HEMA is uitstekend gepositioneerd haar ontwikkeling te versnellen door de continue toepassing van best practices en de uitbreiding van het aantal winkels door verdere investeringen."

Tony DeNunzio, CEO van Maxeda: "Onze strategie is gericht op het ontwikkelen van al onze winkelketens tot retailmarktleiders en op het creëren van duurzame lange termijn groei. HEMA is een retailmarktleider en klaar voor verdere groei buiten Maxeda onder leiding van het huidige sterke management. We zijn dan ook verheugd dat door de strategische heroriëntering een nieuwe financiële partner is gevonden in Lion Capital die HEMA verder kan laten groeien.

Citigroup Global Markets Limited en ABN Amro N.V. hebben als financiële adviseur van Maxeda opgetreden en Clifford Chance LLP als juridisch adviseur van Maxeda, SJ Berwin en Nauta Dutilh hebben als juridisch adviseur voor Lion Capital gefungeerd.

Einde bericht



Maxeda