Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

nr. 3 31 mei 2007
CGP - Postbus 4235 - 3130 KE Vlaardingen - www.x-posurerotterdam.nl - T:010-4343106 - @ ariane@culturegoespublic.nl

Eerste voorronde 1 juni
LCC Larenkamp, 19.30 uur

Het is zover, vrijdag 1 juni gaat X-Posure Rotterdam van start. De acts zijn er klaar voor! En met Shantos en Pokerface (rap), DyluGy (zang), Lyricle Gangster$ (rap), Eclipse (pop), IND & OLC (rap) en Original Funk (hiphopdans) op het podium, belooft het een spannende avond te worden.

Daveson A.K.A SuperFreak is de Master of Ceremony deze avond. Deze producer en rapper heeft vlijmscherpe punchlines opgebouwd door zijn jarenlange ervaring. Hij zal op geheel eigen wijze de avond presenteren.

De jury is in ieder geval zeer nieuwsgierig wat de eerste voorronde van X-Posure Rotterdam gaat brengen. Op 1 juni zal de jury bestaan uit Jerry Altenstad, Dutch Bboy, gedreven docent en choreograaf, Bobby Jacobs, bassist van Focus, de legendarische rockgroep rond Jan Akkerman en Thijs van Leer en NaSZ, een entertainer pur sang uit de hiphopscène. De juryvoorzitter is Frank Tomeï, artistiek leider van het Vlaardingse Zomerterras, tevens werkt hij bij Codarts en is hij programmeur van jazzconcerten.

Na de 1e voorronde speelt rond 22.45 uur La Solucion in LCC Larenkamp. La Solucion is een 10-koppige salsafomatie met 3 percussionisten, 3 vocalen, saxofoon, trombone, piano en bas. Een waardige afsluiter van de 1e voorronde. Dansen tot je erbij neervalt in Salsa Duro stijl. Heavy, groovy, stampend en dampend, tot het dak eraf gaat.

Maar het gaat in deze voorronde natuurlijk vooral om de deelnemers, allemaal jongeren die dromen van een carrière in de hiphop-, dans-, theater- of muziekscène. Door een voorronde te winnen, komen de acts in het coachingtraject terecht dat toegang geeft tot de finale. Er zijn twee mogelijkheden om hier toe door te dringen. Natuurlijk is er de jury die aan het einde van alle voorronden beslist welke acts er doorgaan. Maar als een act de meeste stemmen van het publiek weet te krijgen, dan stromen zij ook rechtstreeks door naar het coachingtraject, en dus naar de finale in Theater Zuidplein. De coach wordt door de deelnemers zelf gekozen en helpt hen met de laatste voorbereidingen naar de finale toe. Een bekende band kan bijvoorbeeld helpen met het verbeteren van een eigen nummer, terwijl een danser tips kan geven over het verbeteren van de uitstraling op het podium.

Jongeren die ook dromen van een carrière op het podium, kunnen zich via de website nog steeds inschrijven voor de andere voorrondes. En dat geldt ook voor het XP-JongerenPersBureau en het XP-JongerenOrganisatieBureau voor jongeren die liever niet op het podium te staan, maar wel geïnteresseerd zijn in journalistiek of het organiseren van evenementen

X-Posure Rotterdam - Voorronde 1
vrijdag 1 juni 2007 - LCC Larenkamp (Slinge 303, Rotterdam)
Aanvang 19.30 uur
Entree: ¤ 5,00 (of CKV-bonnen)

Overige Data:
10 juni 2007 2e voorronde X-Posure LCC Lombardijen (Menanderstraat 89 Rotterdam)
15 juni 2007 3e voorronde X-Posure LCC 't Klooster (Afrikaanderplein 7 Rotterdam)
8 juli 2007 finale X-Posure Theater Zuidplein (Zuidplein 60-64 Rotterdam)

Meer informatie op: www.x-posurerotterdam.nl