Ingezonden persbericht

Vrijdag 1 juni (concert/noise-rock)
Gone Bald (Kr/Nl) + Sandals of Majesty (Fr)
DJ Martini + Shaking E.
open: 21:00 entree: ¤ 5,-

Gone Bald is een trio dat eigenzinnige gitaarnoise maakt. Oorspronkelijk was de thuisbasis Zagreb (Kr), maar inmiddels is dit Amsterdam. De laatste keer dat ze bij ons te gast waren was tijdens de Popronde in '05. Nu zijn ze er weer ter ere van een nieuwe cd met dvd en boek. Muzikaal referentiekaders zijn bands waarmee ze eerder speelden: Jesus Lizard, Today Is The Day, Don Caballero, Chinese Stars, Butthole Surfers en the Ex. Verder is er uit Marseille (Fr) Sandals of Majesty. Zij vinden inspiratie in bands als The Fall en The Gang of Four.

http://www.gonebald.net
http://www.myspace.com/gonebald
http://www.myspace.com/sandalsofmajesty

Zaterdag 2 juni (dance/multicultureel)
Maison Africaine
DJs Sagna en George
open: 22:00-04:00 entree: ¤ 5,-

Deze avond zal een veelheid aan cultuur brengen. De muziek die de DJs draaien komt uit vele windstreken en is uitermate dansbaar want wie kan er stil blijven staan als je overgoten wordt door Zouk, Salsa, Reggaeton, Merengue, Coup de Calle, Reggae, Soukous en Good Ol' Disco.

Zondag 3 juni (spelletjes)
Bordspelletjes middag i.s.m. het spelkwartier
open: 16:30 entree: gratis

Grijp hier je kans om met een nieuw spel in aanraking te komen. Het Spelkwartier stelt een selectie nieuwe bordspellen beschikbaar om uit te proberen.

Woensdag 6 juni (kroegkwis)
Kroegkwis
presentatie: Chris
aanvang: 20:00 entree: gratis

Test je kennis van muziek, film, beroemdheden, geografie en meer. Deze keer gaat de speciale vragenronde over Guust Flater. Wil je op de mailinglijst voor de kroegkwis, meld je dan even aan o.v.v. kwis: info@kultuurhuisbosch.nl

Donderdag 7 juni (concert: concert/britpop-indie-folkrock)
Arnhemse Meisjes vol III
With Ice + Saga's Suitcase + Viva Rosa
open: 21:00 entree: ¤ 3,-

Deze avond serveren we naast de Arnhemse Meisjes ook nog een Doetinchems koekje! Het Doetinchemse Viva Rosa, met ex-leden van o.a. Merry Pierce, brengt melodieuze, soms stevige gitaarrock in de stijl van The Pixies. De tweede band is Saga's Suitcase. Een internationaal gezelschap met in hun midden 2 echte Ernemse meisjes. Hun folky pop/rock heeft inmiddels een kleine buzz ontketent bij onze oosterburen. With Ice sluit de avond af: veel staccato gitaar met een fijne funklaag, cynische en humorvolle teksten en een dampende podiumpresentatie! Deze Arnhemmers doen vanavond het licht uit, maar niet voordat ze ons hebben laten zien waarom ze vorig jaar de publieksprijs tijdens Ernem Zweet hebben gewonnen.

www.myspace.com/sagassuitcase
www.withice.nl
www.myspace.com/withice
www.vivarosa.nl
www.myspace.com/vivarosa

Vrijdag 8 juni (concert/pop)
Dying Giraffe Labelnight met Elstar + NiCad + Monokraft
DJ Eriqk
open: 21:00 entree: ¤ 5,-

Het Nijmeegse Dying Giraffe Recordings staat voor eigenzinnigheid, creativiteit en ijver oftewel Elstar, NiCad en Monokraft. Elstar won de Dommelsch Locals Only! verkiezing in 2006, toerde door heel Nederland en is inmiddels bevestigd voor wat grote zomerfestivals en dat heeft vast te maken met de kwaliteit van de meest recente cd:"Lalala, the mess we're in". Het songmateriaal van Monokraft staat voor een enkel uptempo popliedje, wat stemmige midtempo rock, een echte hitsingle, een snufje Depeche Mode en New Order en misschien wel een hippe danceremix. NiCad tot slot is wellicht één van de meest expressieve Nederlandse livebands van dit moment. Denk gekte, dEUS, uitmuntende instrumentbeheersing en vooral mooie krachtige liedjes.

http://www.dyinggiraffe-recordings.com/
http://www.elstarmusic.com/
http://www.myspace.com/elstarmusic
http://www.nicad.org/
http://www.myspace.com/nicadmusic
http://www.monokraft.nl/
http://www.myspace.com/monokraftband

Zaterdag 9 juni (dance/dance)
Chameleon
DJs Saul, G-Bee, Komfort, IdealCrash, Smeerkaas
Stijlen: Hiphop, Soul & Funk, Electro, Dubstep, Breakz, House, Drum n Bass
aanvang: 22:00-4:00 entree: 5,-

Chameleon is een avond vol verrassingen en combineert vele verschillende muziekstijlen in één party. In de grote zaal kun je helemaal uit je dak gaan op de mix aan lekkere beats door de Dj's en in de kleine 'chillout' zaal kun je lekker relaxen en op krachten komen om vervolgens weer de dansschoenen aan te trekken. Innovatieve decoraties, gratis hapjes en vette performances zullen ervoor zorgen dat je deze nacht niet snel zal vergeten. Breng je dansschoenen mee want je zal ze nodig hebben.

Donderdag 14 juni (dans/hiphop)
Fresh Break, An Invitation to the Floor
aanvang: 22:00 entree: ¤ 3,-

Door DJ ondersteunde breakdancebattle met de Ill Skill Squad uit Wageningen (o.v.b.) met een breakdance show op klassieke muziek. Presentaties vanuit de jongeren/hiphopcultuur met o.a. graffitti, foto's en korte films.

Vrijdag 15 juni (electro-psych-garagesurfpop)
Krause + Rats on Rafts
aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Zaterdag 16 juni (dance/vette funk)
Pure Delight
DJs Demian, Syte en Cordo
open 23:00-4:00 entree: ¤ 3,-

Kom naar Pure Delight en ervaar de beste en vetste muziek uit de ghetto's op de dansvloer. DJs Demian, Syte en Cordo draaien echt de beste black 70's, underground-soul, en groovy funk. Potverdorie, dit is funkgrondvesten schuddend tot in je gekloofde kroeshaar toe. Yeah!

Zondag 17 juni (voordracht/poëzie)
Dichter bij Bosch
aanvang: 16:00 entree: gratis

Grappig, serieus en met een muzikaal randje; een ontspannen middag om uit eigen (poëzie)werk voor te dragen. Maar ook om te luisteren naar, en te genieten van het werk van anderen. (Meld je tijdig aan als je wilt voordragen)

Donderdag 21 juni (dance/muziekmix)
MoMix
DJ NemoRuleZ
open: 22:00 entree: gratis

Van alternatief tot commercieel, van de 60's tot nu, niets is DJ NemoRulez te gek. Maar reken maar dat de hakken van de vloer gaan bij deze vrolijke en prettig gestoorde muziekmix.

Vrijdag 22 juni (concert/singersongwriter)
Singersongwriterfestival: Niels Duffhuës + Chantal Acda + Rik van den Bosch
DJ Cabian e.a.
open: 21:00 aanvang: 22:00 entree: ¤ 5,-

Na succesvolle eerdere versies organiseren we dit keer i.s.m. Muze Records het singersongwriterfestival. Rik van den Bosch stond in de finale van de Grote Prijs. Hij heeft een rauwe, maar warme stem waar je kippenvel van krijgt. Dit combineert hij met melodisch bluesachtig gitaarspel. Chantal Acda werkte met veel verschillende mensen samen, o.a. muzikanten van dEUS. Ze heeft een prachtige stem en legt veel emotie in haar liedjes. Niels Duffhuës heeft net een nieuw album uitgebracht waarop de reacties zeer lovend zijn. De sfeer van zijn liedjes is melancholisch met zwarte humor. Hij heeft een ongepolijste stem die toch warm en duidelijk is, met zowel zijn zang als pianospel grijpt hij je en laat hij een bijzondere indruk achter.

http://www.muze-records.nl
http://www.myspace.com/muze_dot_eu
http://www.duffhues.com
http://www.myspace.com/duffhues
http://www.myspace.com/sleepingdogmusic
http://www.rikvandenbosch.nl
http://www.myspace.com/rikvandenbosch

Donderdag 28 juni (jamsessie)
Boschsessie
open: 21:00 entree: gratis

De Bosch jamsessie is een zo breed mogelijke sessie waar plaats is voor percussionisten, blazers, drummers, gitaristen, bassisten en vocalisten. Kom binnen en laat van je horen op het sessiepodium.

Vrijdag 29 juni (concert/voorronde)
Ernum Zweet
aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Ernem Zweet is een jaarlijks terugkerende talentenjacht voor popmuzikanten en singer-songwriters, georganiseerd door de Cultuurkapel i.s.m. Kao-productions en Huber Artist Support.
In deze voorronde strijden bands om een plaats in de finale.

Zaterdag 30 juni (dance/social beats)
Solo Moderna
DJ Solo Moderna
Live: percussie
aanvang: 23:00-4:00 entree: ¤ 5,-

Brasil, Cuban, Futurefunk, Balkan, Boogaloo, Heavy Cocktail. Dansbaar opzwepend en naar een climax gaande muzikale gekte door Solo Moderna. Niet te missen als je van een uitzonderlijke wereldmix aan dansbare muziekstijlen houdt.

---

Publiciteit
Kultuurhuis Bosch
Apeldoornsestraat 4
6828 AB Arnhem
T| 026-3518436
E| info@kultuurhuisbosch.nl
W| www.kultuurhuisbosch.nl

---