"Vrijwillige besmetting met HIV strafbaar stellen en verhalen"


HOORN, 20070601 -- De BVVU (Belangen Vereniging Voor Uitkeringsgerechtigden) en de Stichting S.O.S. (Sociaal-Ondernemen, lezen als actie, Steunfonds) eisen van de Overheid dat vrijwillige besmetting met het HIV virus onmiddellijk zwaarder strafbaar gesteld wordt en voor de daders dient de plukwet van toepassing te zijn.

De dure, veelal levenslange behandeling met allerlei aanvullende therapieën voor vrijwillige besmette mensen staat in schrille tegenstelling tot het overheidsinitiatief om de zorgverzekeraars te helpen bij het incasseren van achterstallige zorgpremie en heeft het zelfs wettig mogelijk gemaakt om "wanbetalers" genoemde Nederlanders te kunnen royeren en welbewust uit te sluiten van een ziektekostenverzekering en dus van medische bijstand en vergoeding.

De BVVU en de Stichting kennen honderden, zo niet duizenden voorbeelden van mensen die ongevraagd en ongewild door echtscheiding, fusie, reorganisatie, ongeval en/of ziekte met een lager inkomen in de uitkering terecht zijn gekomen. Alleen al de 2.000.000 Laag Inkomens Gezinnen in Nederland (bron kernkaart Ministerie SZW, inkomen tot 120% van de bijstandnorm) willen graag hun vaste maandlasten betalen, doch kunnen dit steeds minder.

Deze ongelijkheid dient in een democratisch land als Nederland direct aangepakt te worden.





Anja van de Brug