Ingezonden persbericht


Intermecs nieuwe IV7C vehicle mount RFID-reader verbetert heftruck van de toekomst

§ IV7C biedt onovertroffen prestaties, is EPCglobal gecertificeerd en interoperabel

§ Multi-protocol uitlezen voorziet in behoeften van nu en in de toekomst

§ Stuurt vier RFID-antennes aan voor het uitlezen van tags op pallets, kisten en locaties

Nijmegen, 1 juni 2007 - Intermec Inc. introduceert de laatste versie van zijn vehicle mount RFID-reader IV7C, een robuuste RFID tagreader ontworpen om RFID tags te lezen overal binnen het bereik van een heftruck. De IV7C is de enige heftruck RFID-reader op de markt die interoperabel is en EPCglobal gecertificeerd.

De IV7C is een aanvulling op de pas gelanceerde productfamilie voor heftrucks, waaronder de CV30 vehicle mount computer. Deze producten dragen bij aan het 'Heftruck van de toekomst' -concept dat vorig jaar werd geïntroduceerd, samen met partner Cascade Corporation. Dit innovatieve systeem biedt een geïntegreerd en efficiënt mobiel platform voor datacollectie met warehouse- en distributiecentrum-applicaties met RFID-tag localisatie, palletlocalisatie en het uitlezen op case-level basis.

Het systeem biedt de robuustheid, betrouwbaarheid en verbeterde 'read-rate'-prestaties die heftruckchauffeurs nodig hebben om RFID effectief te gebruiken en geeft het management de mogelijkheid om middelen efficiënt te gebruiken. Ieder onderdeel van het systeem, inclusief de opnieuw ontworpen behuizing van de IV7C, is ontwikkeld en geïntegreerd om aan fysieke en draadloze eisen te voldoen in mobiele en industriële omgevingen.

De IV7C-reader is gebouwd rond een nieuwe en krachtige RFID radiocore die hoge scores heeft behaald in kritieke prestatie-benchmarks. Onafhankelijk testlaboratorium ODIN Technologies heeft deze radio als 'best-in-class' gewaardeerd voor, onder andere, dense reader modus, read rates en ontvangstgevoeligheid.

"Klanten hebben steeds meer kennis over de toepassing van technologie in het logistieke proces. Als gevolg daarvan is onze apparatuur een informatieplatform geworden die een geheel nieuw niveau van productiviteit biedt," zegt Jonathan Dawley, NACCO Manager of Aftermarket Business Development. "We zijn enthousiast over de kans om deze technologie verder te ontwikkelen, samen met Intermec. Deze samenwerking stelt ons in staat om RFID en AIDC-oplossingen te bieden die zijn aangepast aan de klantbehoeften."

In combinatie met een warehouse management systeem kan de IV7 niet alleen de locatie van een pallet vaststellen maar ook welke deur gepasseerd is, de weg die de heftruck heeft afgelegd en de plaats waar de pallet is geplaatst.

De CV30 vehicle mount computer, in combinatie met de IV7C-reader, werkt het warehouse management systeem automatisch bij met productlocatie-status terwijl de heftruck zich door zones begeeft die van tags zijn voorzien. Tevens wordt informatie bijgewerkt over locatie in de stellingen wanneer pallets worden geplaatst of verwijderd.

De IV7C kan worden geconfigureerd om meervoudige air interface protocols uit te lezen, zelfs in een gemixte omgeving, inclusief EPC UHF Generation 2 (Gen 2) en ISO 18000-6b en 6c. De IV7C is ETSI en FCC gecertificeerd en compatible met RoHS waardoor gebruik overal ter wereld mogelijk is.

De IV7 voldoet aan IP65 ratings en is daarmee bestand tegen vocht, vuil en kou in industriële omgevingen. Daarnaast is een DCDC omvormer ingebouwd voor de juiste spanning als er sprake is van stroomvoorziening met afwijkend voltage.

# # #