Ledenvergadering ZorgSaam keurt samenwerking Atlant Zorggroep goed


APELDOORN, 20070601 -- De Algemene Ledenvergadering van Vereniging ZorgSaam is dinsdagavond akkoord gegaan met de samenwerking met Atlant Zorggroep. In een lange vergadering met veel discussie en vragen zijn de gewijzigde statuten goedgekeurd. De wijzigingen maken de weg vrij voor de samenwerking tussen beide organisaties, zowel op bestuurlijk als uitvoerend niveau. De nieuwe organisatie zal in staat zijn de totale keten aan zorg en dienstverlening op het gebied van verzorging en verpleging te leveren binnen Apeldoorn en omstreken. De Raad van Bestuur van Atlant Zorggroep zal tevens het bestuur van vereniging ZorgSaam zijn.

De voordelen van de samenwerking liggen vooral op het vlak van het bieden van een "levensloopbestendige" dienstverlening en kostenbesparing op ondersteunende diensten. Samen kunnen de organisaties een pakket bieden waardoor mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Naast zorg wordt nu ook andere ondersteuning geboden zoals tuinonderhoud, klussen in en om het huis, vervoersservice en hulp bij de administratie. Daarnaast biedt ZorgSaam een pakket diensten dat voor alle leeftijden aantrekkelijk is, van kinderyoga tot korting op beautyarrangementen, van opvoedingsadvies tot hulp bij het invullen van belastingformulieren.

Atlant Zorggroep heeft 5 woonzorgcentra en 3 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen en biedt ruimte voor wonen en zorg aan 720 cliënten. Atlant Zorggroep is tevens gespecialiseerd in de behandeling van de ziekte van Huntington, Korsakov en NAH (niet-aangeboren hersenletsel).

Vereniging ZorgSaam is de wegwijzer in zorgland, met thuiszorg, aanvullende diensten en deskundig advies. In Apeldoorn en omstreken zijn 49.000 huishoudens lid van Vereniging ZorgSaam. Zij kozen voor de zekerheid van goede service, handige diensten als verhuisservice, tuinonderhoud, vervoer, belastingformulieren invullen, huishoudelijke hulp en deskundig advies op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Daarnaast profiteren de leden van collectief voordeel op energie, telefonie, verzekeringen en meer.
Iedereen kan gebruik maken van de diensten en producten van ZorgSaam, maar leden hebben een streepje voor.