Verassende resultaten IPM KidWise Charactermonitor 2007


Sponge Bob voor de kleintjes van de troon verstoten door Dora! Nieuw in de lijst: Het Huis Anubis

ROTTERDAM, 20070601 -- Elk jaar onderzoekt IPM KidWise, gespecialiseerd in kinder-, jongeren en gezinsmarketing, welke karakters het meest populair zijn onder kinderen. Er is ook dit jaar onderzoek gedaan onder ruim 400 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

De populairste karakters van 2007, van zowel jongens als meisjes, zijn:
Top 3 van kinderen uit groep 1, 2 en 3
1. Dora
2./3. SpongBob SquarePants en K3

Top 3 van kinderen uit groep 4 t/m 8
1. SpongeBob SquarePants
2. Harry Potter
3. Het Huis Anubis

Terwijl in 2006, Dora nog onder SpongeBob stond in de ranking bij de jonge kinderen, staat zij nu bovenaan de lijst. De populariteit van Dora is te verklaren door het interactieve karakter van de serie. Dora is een tekenfilm met daarbij horend een computergame. De kijkers kunnen Dora helpen om de goede weg te vinden, door haar oplossingen te geven en antwoorden te vinden. Aan de hand van de antwoorden van de kijker en samen met haar aapje Boots vindt Dora weer de juiste weg.

SpongeBob staat, net als in 2005 en 2006, voor kinderen uit groep 4 t/m 8 van de basisschool op de eerste plaats. SpongeBob deelt in deze leeftijdscategorie een tweede plaats met K3, een nieuwkomer in de top 3. De populariteit van K3 is veroorzaakt doordat 75% van alle meisjes tussen de 4-8, K3 als favoriet hebben genoemd.

Op de tweede plaats bij de kinderen van groep 4 t/m 8 staat Harry Potter, de tovenaarsleerling, met name hoog geëindigd door zijn populariteit onder de meisjes in groep 7 en 8. Op de derde plaats staat nieuwkomer Het Huis Anubis. Vanuit het niets komen de acteurs van Het Huis Anubis op 3 binnen bij de kinderen in de bovenbouw van de basisschool. De serie dankt haar populariteit aan een combinatie van humor, sociale intriges en spanning. Huis Anubis is vooral populair bij de meisjes, die gek zijn op soaps.





IPM KidWise