Petitie aangeboden aan burgermeester Cohen en de raad


Voor een open en vrije speakers corner mbt de komst van Wilders

AMSTERDAM, 20070601 -- Omdat Geert Wilders toe heeft gezegd binnenkort naar de Spreeksteen in het Amsterdamse Oosterpark te komen heeft een afvaardiging van de Spreeksteen haar petitie aangeboden tijdens een raadsvergadering van de raadscommissie voor algemene zaken.

De petitie is te vinden op spreeksteen.petities.nl en handelt over beveiliging van sprekers en openbare debatten, de antidemocratische demonstraties op de speakers corner en het politieoptreden daaromtrent.

Omdat Geert Wilders heeft toegezegd binnenkort naar de Spreeksteen in het Oosterpark te komen heeft een afvaardiging van de Spreeksteen haar petitie aangeboden tijdens een raadsvergadering van de raadscommissie voor algemene zaken. De petitie is te vinden op spreeksteen.petities.nl en handelt over beveiliging van sprekers en openbare debatten, de antidemocratische demonstraties op de speakers corner en het politie optreden daaromtrent.

Voorzitter van de Spreeksteen, Bart de Groot kreeg enige minuten 'inspreektijd' tijdens de vergadering.In korte tijd ging hij in op de aanleiding om de petitie te starten en aanleiding om hem nu in te dienen (De komst van Wilders). Bart de Groot bedankte Burgemeester Cohen voor zijn moeite 2 jaar geleden om de speakers corner er te krijgen en riep hem en de raad nu op deze speakers corner nu ook te beschermen tegen anti democratische acties, en een vrij en open debat bij de speakers corner te garanderen.

Er was gelegenheid voor raadsleden om vragen te stellen. Het resultaat van vragen is dat de VVD fractie een plenair debat heeft aangevraagd over het onderwerp in de raad. Aldus zal geschieden zo werd vast gesteld door de vergadering. Het staat op de agenda, de raad wordt gedwongen om er over na te denken en stichting Spreeksteen, als petitionaris is uitgenodigd bij dat debat aanwezig te zijn.

Tijdens het inspreken bleek wel dat raad matig tot niet geĂŻnteresseerd was in het probleem, met uitzondering van de VVD. De petitie kan nog steeds ondertekend worden. Dit zal de raad alleen maar aansporen om er echt wat mee te doen.

Aan het grote aantal schrijvers, wetenschappers en publicisten dat de petitie ondertekend heeft valt af te meten dat de petitie appeleert aan iets groters dan de speakers corner alleen.

Zondag a.s. zijn er beelden te zien van de overhandiging
in het programma spreeksteen TV op A1 om 21:30 uur en per vrijdag al op www.spreeksteen.tv





Ingezonden persbericht