Boekhoudpakket doet zelf aangifte btw


Nooit meer `vergeten' of `te laat'

AMSTERDAM, 20070524 -- Elke maand op tijd de btw-aangifte doen wordt door bedrijven wel eens vergeten. Omdat het te druk is, of omdat er gewoon even niet aan gedacht wordt. Voor elke te laat ontvangen aangifte btw heeft de belastingdienst een sanctie en meestal betekent dat een boete. Niet nodig. Met internetboekhouden van 7x24.nl heeft de ondernemer wat dat betreft een zorg minder. 7x24.nl doet vanaf 1 juni zelf aangifte als de ondernemer het dreigt te vergeten.

Voor gebruikers die de aangifte btw gewoon zelf willen blijven verandert er niets. Elke ondernemer die zich geen zorgen meer wil hoeven maken en er zeker van wil zijn dat er op tijd aangifte wordt gedaan kan vanaf 1 juni a.s. aangeven dat 7x24 hem moet herinneren aan de aangifte en uiteindelijk de aangifte voor hem moet doen.

Een paar dagen voordat er aangifte moet worden gedaan (op kantoordagen, maar ook in het weekend) controleert 7x24 of het bedrijf aangifte heeft gedaan. Heeft het bedrijf nog geen aangifte gedaan dan krijgt het per e-mail een waarschuwing dat er nog aangifte moet worden gedaan. In de e-mail kan op een link geklikt worden waarmee direct de aangifte wordt gedaan. Bedrijven die ook de waarschuwingen per e-mail negeren krijgen de laatste dag van de maand een e-mail met het bericht dat 7x24 de aangifte btw heeft gedaan.