Even in een andere wereld met Unicef Inside
01 juni 2007, Den Haag - Tussen 2 en 16 juni kom je ze op diverse plaatsen in Nederland tegen: tien Kijkdoosmensen. Ze zitten op een klapstoel of staan, rechtop en stil met een grote witte kijkdoos over hun hoofd. Onder het motto 'Ik ben even in de wereld van Unicef', nodigen ze mensen uit om het werk van Unicef mee te beleven.

De tien Kijkdoosmensen vormen een surrealistisch en nieuwsgierig makend beeld. De kijkdoos visualiseert een kijkje achter de schermen in de wereld van Unicef, een wereld die de bezoeker normaliter niet kent. Alleen door erin te kijken en in gesprek te raken, kom je erachter wat zich in die wereld afspeelt. De Kijkdoosmensen willen iedereen van harte uitnodigen om ook een kijkje te nemen.

Unicef biedt nu deze mogelijkheid, via www.unicef-inside.nl. Bezoekers van deze website kunnen met tekst, foto's, video en interactie als het ware meekijken over de schouders van de hulpverleners in de landen waar Unicef helpt. Ieder kwartaal neemt Unicef Inside in een ander land de hulpprogramma's van Unicef onder de loep. Het laat zien waar en hoe Unicef werkt en beantwoordt vragen over de programma's, de kinderen die geholpen worden én de resultaten van deze hulp. Iedereen kan zo met eigen ogen zien wat Unicef bereikt en een oordeel vellen over het resultaat. Het doel is de afstand tussen de mensen thuis, 'veldwerkers' en geholpen kinderen te verkleinen.

Inside in Kenia
Op www.unicef-inside.nl staat vanaf 1 juni Kenia in de schijnwerpers. Meer dan twee miljoen Kenianen zijn besmet met hiv. Kinderen hebben hier het meest onder te lijden. In juni voert Unicef campagne voor programma's ter bestrijding van hiv en aids, in het kader van de internationale Unicef-campagne 'Unite for children, unite against aids'. Tijdens deze campagne wordt aandacht gevraagd voor de situatie van kinderen in de strijd tegen hiv en aids, op alle continenten, op alle fronten en in alle relevante landen.

Waar zijn de Kijkdoosmensen te vinden? U kunt tussen 2 en 16 juni de Kijkdoosmensen tegenkomen in de stadscentra van Utrecht, Zoetermeer, Haarlem, Amstelveen, Rotterdam, Tilburg, Amsterdam, Eindhoven, Nijmegen, Arnhem en Den Haag.