Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 1 juni

BERGEN OP ZOOM, 1 juni 2007

Bedrijfsinbraak

BOSSCHENHOOFD: Tussen woensdagmiddag en donderdagmiddag is er ingebroken in een bedrijf aan de Pagnevaartdreef. De daders braken het slot van de bedrijfsruimte open met behulp van de Bulgaarse methode. Binnen namen een klein geldbedrag weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Automobilist gewond bij ongeval

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagmiddag gebeurde er aan de Dokter de Ramlaan een verkeersongeval. De politie trof na de melding een man aan in de berm. Hij is per ambulance overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis, nadat de man van omstanders eerste hulp had gekregen. De 32-jarige Bergenaar verklaarde dat er plotseling een fietser overstak, waardoor hij moest uitwijken. Hij raakte hierbij een lantaarnpaal en de auto sloeg om. Het voertuig belandde ondersteboven op de rijbaan. Aan het ongeval hield de bestuurder een gebroken vinger en een aantal kneuzingen over. De auto is weggetakeld.

Hennepkwekerij ontdekt in woning

OSSENDRECHT: De politie ontdekte op donderdagmiddag een hennepkwekerij met 225 planten in een woning aan de Kleine Dorpsstraat. De kwekerij is geruimd en de toebehoren zullen worden vernietigd. Het energiebedrijf constateerde dat er geknoeid was met de meter en heeft deze meegenomen. Van hen zal later aangifte worden opgenomen. De 69-jarige bewoner van het pand is aangehouden als verdachte. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man beroofd van auto

BERGEN OP ZOOM: Een 31-jarige inwoner van Sint Willebrord is op donderdagavond beroofd. De man liep door bebossing aan de Mastendreef, toen er drie mannen bij hem in de buurt liepen. De man vertrouwde het niet en wilde snel naar zijn auto lopen. Op een gegeven moment hielden de drie onbekenden de man staande en dwongen hem onder dreiging van steekwapens zijn waardevolle bezittingen af te staan. Ook gebruikten ze hierbij lichamelijk geweld en hebben de Willebrorder o.a. tegen het hoofd geslagen. Uiteindelijk zijn de drie er met de auto van de aangever vandoor gegaan. Door een behulpzame voorbijganger is de man naar het politiebureau gebracht, waar hij aangifte heeft gedaan van beroving. De gestolen auto is een donkerblauwe Ford Ka met kenteken 05-LD-PK.
De politie onderzoekt de zaak verder.

Inbrekers maken gaten in dak

FIJNAART: De politie kreeg op vrijdagochtend melding van een inbraak in een benzinestation aan de Parallelweg. De daders hadden meerdere gaten in het dak van het pand gemaakt. Binnen richtten de inbrekers ook enkele vernielingen aan, maar er is voor zover bekend niets ontvreemd. De politie stelt een sporenonderzoek in en zal aangifte opnemen van de gedupeerde.

Auteur: Inge Rijgersberg