Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 1 juni

BREDA, 1 juni 2007

Winkeldieven aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 13:30 uur in de Ginnekenstraat een 19-jarige Litouwse man, een 18-jarige Litouwse vrouw en een 35-jarige Litouwse vrouw aangehouden. Alle drie op verdenking van winkeldiefstal. Met geprepareerde rugtassen probeerden de drie een kleding weg te nemen uit een winkel in de Ginnekenstraat. Dit werd echter opgemerkt door personeel van de winkel, die de politie inschakelden. De rugtassen waren even daarvoor gestolen in winkel in de Karrestraat. De drie verklaarden het materiaal waarmee de rugtassen waren geprepareerd te hebben gekregen van een vrachtwagenchauffeur. De drie hebben een dagvaarding meegekregen.

Aangehouden met vlindermes

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 16:00 uur in het Valkenberg een 18-jarige man uit Teteringen en een 18-jarige man uit Breda aangehouden. Agenten die surveilleerden in het park hadden het vermoeden dat de twee softdrugs aan het roken waren en vroegen aan de twee of zij hun zakken wilden legen. De verdachte uit Breda deed dit niet en ging er plotseling vandoor. Hij werd snel achterhaald maar verzette zich, waardoor de politie geweld gebruikte om hem onder controle te krijgen. De verdachte bleek een vlindermes bij zich te hebben. De man uit Teteringen werd aangehouden omdat hij de aanhouding van zijn maat probeerde te beletten. De twee zijn na verhoor op het bureau op vrije voeten gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgesteld. |

Politie controleert snelheid

BREDA: De politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden op de Tilburgseweg. De snelheidscontrole werd gehouden ter hoogte van de Hoogeindsestraat, omdat hier veel fietsers en voetgangers oversteken naar de aan de overzijde gelegen parallelweg. Omdat hier verkeerslichten ontbreken, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Van de 805 passanten zullen er 286 binnen enkele weken een bon op de mat krijgen wegens te hard rijden. De hoogste snelheid bedroeg hier 114 km/u terwijl dit een 50 km weg is.

BREDA: De politie hield op vrijdag tussen 12.00 uur en 13.55 uur een snelheidscontrole aan het Hooghout. Van de 433 passanten waren er 240 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u, terwijl hier een maximum van 30 km/u geldt.

Snelheidsovertreder gepakt

PRINSENBEEK: Donderdagavond rond 20:20 uur werd door een motorrijder van het Regionale Verkeershandhavingsteam van de politie gezien dat een 40-jarige inwoner uit Rotterdam te hard reed. Op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek richting Dordrecht, zag de agent dat de bestuurder met een (gecorrigeerde) snelheid van 156 km/uur reed. Hij werd staande gehouden en kon zijn rijbewijs inleveren. Deze zal worden overgedragen aan de Officier van Justitie te Breda die verder zal bepalen wat er gaat gebeuren De bijrijder mocht de reis voortzetten achter het stuur. De Rotterdammer kan ook een proces-verbaal tegemoet zien voor de snelheidsovertreding van 56 km/uur.

Aangehouden na overlast

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 20:45 uur in de Vismarktstraat een 50-jarige Bredanaar aangehouden wegens overlast van dronkenschap. De man zat in een restaurant maar was zo dronken dat het onmogelijk was een gesprek met hem te voeren. Hij schreeuwde constant en was niet voor rede vatbaar. Toen hij schoppende bewegingen maakten richting omstanders en omstanders uitschold, werd hij door de politie meegenomen. In de loop van de vrijdagochtend is hij door de politie verhoord en weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Manfredi Mauro