Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Team Noordwest controleert op 30 km wegen                 |
Het politieteam Apeldoorn Noordwest houdt in de maand juni extra snelheidscontroles op de wegen binnen het team. Het accent ligt op de 30-km wegen. Signalen uit de wijk vormen de aanleiding tot deze controles.

Het team Noordwest pakt maandelijks een thema bij de kop op het gebied van veiligheid. Zo was er bijvoorbeeld al eerder extra aandacht voor autogordels, verlichting, kinderbeveiligingsmiddelen (gerichte controles rond de scholen) en rood licht. De thema's die gekozen worden en de plaatsen waar de politie het toezicht houdt worden mede bepaald door inbreng van signalen uit de wijk. De wijkagenten hebben bijvoorbeeld regelmatig overleg met de wijkraden en ook van de bewoners uit de wijken vangen ze signalen op over onveilige situaties. Deze informatie wordt gecombineerd met cijfers over verkeersongevallen of incidenten en daaruit volgt de keuze van thema's en locaties van toezicht en handhaving.

In deze maand juni is dus gekozen voor toezicht op snelheid, met name op de 30 km wegen. Doel van de controles is de veiligheid te bevorderen, dat automobilisten zich bewust zijn van de risico's van een te hoge snelheid op wegen, waar bijvoorbeeld ook veel voetgangers of schoolgaande kinderen gebruik van maken.

SMS alert Om dat te benadrukken gaat ook vandaag een SMS-bericht uit naar alle inwoners van de wijken in Noordwest die zijn aangesloten op SMS alert. Inmiddels hebben zich zo'n 2400 inwoners uit Noordwest aangemeld voor dit waarschuwingssysteem. Donderdagavond werd een SMS verstuurt in verband met de zoektocht naar een verwarde vrouw. Daarbij is dus een beroep gedaan op de bewoners om uit te kijken naar deze vrouw, die mogelijk in het gebied zou kunnen rondlopen. Enkele uren na verzending van het bericht meldde de vrouw zich weer eigener beweging bij haar zorgkader. Daarnaast is één keer een SMS-preventiebericht verstuurd inzake een verkeerscontrole.

Einde persbericht
---

bert top 055 - 548 60 58

---- --