Gemeente Heemstede



Gemeenteraad stelt startnotitie Binnenweg vast

In februari 2007 is de concept startnotitie opgesteld die tot doel heeft de uitgangspunten voor de herinrichting van de Binnenweg en het nieuwe bestemmingsplan voor het centrum vast te leggen. Op dinsdag 6 maart organiseerden wij een informatiebijeenkomst voor belanghebbenden. En u kon schriftelijk of per e-mail tot 15 maart 2007 uw reactie over de concept startnotitie aan ons kenbaar maken.

De concept startnotitie is in de commissievergadering Ruimte op 14 mei 2007 behandeld.
In de raadsvergadering van donderdag 31 mei 2007 is de startnotitie door een meederheid van de gemeenteraad vastgesteld.

Binnenweg
Vervolgtraject
Aansluitend zal er nu een concreet herinrichtingsplan opgesteld worden. En wordt er opdracht verleent tot een onderzoek naar oplossingsrichtingen voor de invulling van de bibliotheeklocatie en het parkeerterrein aan de Eikenlaan. Ook bij het vervolgtraject zullen we alle belanghebbenden intensief betrekken.

Het streven is om in 2008 te starten met de herinrichting van de Binnenweg. Uitgangspunt is dat in deze collegeperiode, dus voor maart 2010, het bestemmingsplan voor het centrum en omgeving is vastgesteld en dat de herinrichting van de Binnenweg is uitgevoerd.

Lees hier het complete projectdossier.

---