Gemeente Bladel


Door nieuwe komplannen meer mogelijkheden voor inwoning

Een kangaroewoning kan ook in de gemeente Bladel

Voor het grootste gedeelte van de bebouwde kommen in onze gemeente zijn nieuwe bestemmingsplannen vastgesteld. De zogenoemde komplannen. Door de nieuwe voorschriften zijn de gebruiksmogelijkheden van woningen verruimd.

Inwonen

Voorheen werd er vanuit gegaan dat een woning bestemd was voor één huishouden. In de nieuwe bestemmingsplannen wordt een woning beschreven als "een complex van ruimten, geschikt en bestemd voor de huisvesting van één of meer personen". Dat hoeven dus niet per se allemaal personen uit één gezin te zijn. U kunt bijvoorbeeld ook uw ouders of iemand anders in (een gedeelte van) uw woning onderdak bieden. Deze woonvorm wordt ook wel inwonen genoemd of kangaroewoning.

Voorwaarden

Daarbij speelt wel een rol welke ruimten voor bewoning in gebruik worden genomen. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om in vrijstaande bijgebouwen bij een woning te gaan wonen. Bijgebouwen die aan de hoofdwoning zijn vastgebouwd, komen wel in aanmerking voor bewoning.

Dat een woning door meer personen wordt bewoond, betekent niet dat aan het pand ook meer adressen (huisnummers) worden toegekend. Op grond van het bestemmingsplan wordt de woning blijvend als één geheel beschouwd. Er kan dus geen extra inrit worden aangelegd, er worden geen extra afvalcontainers verstrekt e.d.

Meer informatie

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met mevrouw D. van Sambeeck van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. Zij is maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar op telefoonnummer 361690.

Op 12 juni 2007 is er een gezamenlijke vergadering van de raadscommissies Inwoners en Grondzaken. Daarin worden de uitgangspunten en randvoorwaarden besproken voor de herontwikkeling van het terrein van het voormalige openluchtzwembad de Smagtenbocht. De besluitvorming hierover door de gemeenteraad vindt plaats op 21 juni.

De uitgangspunten en randvoorwaarden voor de locatie Smagtenbocht zijn gebaseerd op de gebiedsvisie Bladel Zuid, die tot 21 mei 2007 ter inzage heeft gelegen. Het terrein van de Smagtenbocht is onderdeel van dat gebied.

De rapportage met de uitgangspunten en randvoorwaarden voor de herontwikkeling van het terrein, is een vervolg op het besluit van de gemeenteraad om het openluchtzwembad te sluiten. Het plangebied is ongeveer 3,17 hectare groot en is dus meer dan alleen het openluchtzwembad. Ook de bijbehorende bebouwing, de ligweide, het binnenbad, het parkeerterrein, de ontsluiting, bosjes en een deel van het aangrenzende gebied maken er deel van uit.

Het gebied moet ruimte bieden voor dagrecreatie in de breedste zin van het woord, zoals sport, recreatie en gerelateerde horeca. Daarnaast biedt de gebiedsvisie ook ruimte voor andere functies op deze plek, bijvoorbeeld kantoren.

Nadat de gemeenteraad op 21 juni de uitgangspunten en randvoorwaarden heeft vastgesteld, worden de plannen verder uitgewerkt.
---