Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Meer bezoekers Spierziektendag

Het aantal inschrijvingen voor de eerste spierziektendag in Zoetermeer is ten opzichte van 2006 flink toegenomen. Vooral de toename bij de diagnosegroep myotone dystrofie is opvallend. Er komen bijna 25% meer bezoekers dan vorig jaar. Ook bij de diagnosegroep myositis is het aantal aanmeldingen fors gestegen. Er is relatief veel belangstelling van mensen met de diagnose IBM.

Er komen dit jaar ook veel kinderen naar Zoetermeer. Dat is erg leuk, want er is een uitgebreid programma gemaakt voor de kinderopvang. De nieuwe 'verwen'-workshop Aandacht voor je lijf, aandacht voor jezelf blijkt ook erg veel bezoekers te trekken. Het belooft in Zoetermeer dus een erg gezellige dag te worden met volop mogelijkheden voor lotgenotencontact en informatieuitwisseling.

De inschrijving voor de volgende Spierziektendag in Dalfsen loopt nog tot 9 juni. Deze dag is bedoeld voor mensen met FSHD, Duchenne, Becker of limb-gidle dystrofie of een congenitale of metabole spierziekte. Nog niet alle inschrijvingen zijn verwerkt, maar ook hier is de belangstelling groot. Het kinderprogramma in Dalfsen heeft als thema Dieren. Er is een tekenwedstrijd en om de nieuwe kinderrolstoel De Skwirrel 2 te promoten, loopt er ook nog een levensgrote eekhoorn over het terrein. Voor volwassenen is ook hier de populaire 'verwen'-workshop.

01 juni 2007

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400