Politie Groningen

Vrijdag 1 juni 2007

Provincie Groningen, 01-06-2007

Groningen: auto in brand na aanrijding

Twee automobilisten zijn donderdagmorgen op de kruising van de Friesestraatweg en de Pleiadenlaan gewond geraakt. Een 82-jarige automobiliste uit Adorp reed vanaf de Friesestraatweg bij de verkeerslichten van de Pleiadenlaan door rood. De 66-jarige automobilist uit Groningen kwam vanaf de Pleiadenlaan. De twee botsten, waarna de auto van de Stadjer in brand vloog. Het slachtoffer zat bekneld, maar werd tijdig door de brandweer uit zijn auto gehaald. Zijn letsel is niet bekend. De bejaarde vrouw liep longletsel en een hartkneuzing op. Beiden werden naar het ziekenhuis gebracht. De autos werden afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval. Na het ongeval reden, op aanwijzing van agenten, veel mensen door het rode licht. Hierdoor is een groot aantal autos geflitst. De politie zorgt ervoor dat deze fotos worden vernietigd.

Haren: bromfietsster gewond door aanrijding

Een 16-jarige bromfietsster uit Onnen is donderdagmorgen op de Middelhorsterweg gewond geraakt. Een 49-jarige automobilist uit Haren reed over de Molenkampsteeg en gaf de bromfietsster geen voorrang. Zij kwam van rechts. Het meisje uit Onnen raakte gewond en is met nek- en rugklachten voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: jongen op minibike

De politie heeft woensdagmiddag een minibike in beslag genomen. Agenten zagen op de Munsterheerd een jongen op een minibike rijden. Hij ging er echter vandoor toen hij de agenten zag. Agenten wisten na een kort onderzoek in de omgeving om wie het ging en gingen naar zijn huisadres. Zijn moeder deed de deur open en vertelde dat de 14-jarige jongen niet thuis wilde komen, omdat hij bang was dat agenten de bike mee zouden nemen. Dat bleek ook zo te zijn toen hij eieren voor zijn geld koos en toch thuis kwam. De bike werd in beslag genomen.

Groningen: mannen overvallen

De politie onderzoekt een overval op twee mannen in een woning aan de Marwixstraat. De overval vond donderdagmiddag omstreeks 16.45 uur plaats. Twee nog onbekende mannen liepen via de openstaande terrasdeuren de woning binnen. Onder bedreiging van een voorwerp werd een geldbedrag meegenomen. De twee mannen kozen daarna het hazenpad. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: fietsster verleent geen voorrang

Een 21-jarige fietsster uit Groningen is donderdagmiddag op de Oostersingel gewond geraakt. Zij fietste vanuit een uitrit de Oostersingel op en ze verleende geen voorrang aan een 41-jarige automobiliste uit Groningen. Volgens getuigen minderde de fietsster geen vaart. Zij reed op de Oostersingel en de fietsster botste tegen de flank van de auto en kwam met haar hoofd tegen de voorruit. Zij werd in ieder geval met een zware hersenschudding in een ziekenhuis opgenomen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: man vernielt slagboom parkeergarage

Een 32-jarige Stadjer heeft donderdagavond bij de parkeergarage van de Euroborg aan de Boumaboulevard de slagboom vernield. De man kwam aanrijden en vroeg aan een medewerker waar hij kon pinnen. Hij vertelde dat dat niet kon. De man werd hierop boos en liep vervolgens naar de slagboom. Hij duwde en trok eraan, waardoor de slagboom ontzet is. De verdachte zal worden gehoord.

Groningen: man loopt over auto

Een 21-jarige Stadjer is donderdagnacht in de Oosterstraat aangehouden voor baldadigheid. Een medewerker van cameratoezicht zag dat de man over een auto liep. Hij werd ingerekend en na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: rijden onder invloed

De politie heeft vrijdagmorgen in de Grote Beerstraat een 32-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen hem rijden, terwijl hij met dimlicht reed. Hij werd staandegehouden en toen ze hem aanspraken, roken ze een alcohollucht. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed reed. Op het bureau bleek dat hij ruim 1,05 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van vier uren en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft donderdagmiddag op de Aweg, de Westersingel en de Westerhaven een verkeerscontrole gehouden. Er werden 74 bekeuringen voor verschillende overtredingen uitgeschreven: gordel: 40, roodlicht: 3, vervallen APK: 2, negeren geslotenverklaring: 14, onverzekerd rijden: 2, rijden zonder rijbewijs: 4 bromfietsers, niet kunnen tonen van rijbewijs: 2, ondeugdelijke remmen: 2, niet kunnen tonen van kentekenbewijs: 2, gladde band: 1, hulpkoppeling niet bevestigd: 1, ondeugdelijke zitplaats voor kind jonger dan 8 jaar: 1. Een 71-jarige Stadjer droeg geen gordel. Ook kon hij geen APK-keuringsbewijs tonen en bleek zijn auto niet verzekerd te zijn. Zijn auto werd bij het bureau gestald. Die kan hij pas weer meekrijgen als zijn auto verzekerd is.

Delfzijl: onderzoek steekpartij

De politie stelt een onderzoek in naar een steekpartij aan de Zeis in Delfzijl. In de nacht van woensdag op donderdag is een 27-jarige man in zijn woning zwaar gewond geraakt. Hij is vermoedelijk gestoken door een 36-jarige Stadjer. De Stadjer is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De Delfzijlster moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. Het is nu nog onduidelijk wat de aanleiding voor de steekpartij is geweest.

Vlagtwedde: man valt van dak

Een 43-jarige man uit Nordhorn (Du) is donderdagochtend aan de Wilhelminastraat in Vlagtwedde gewond geraakt. De man verrichtte werkzaamheden aan de dakbedekking en is door onbekende oorzaak ongeveer 5 meter naar beneden gevallen. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie is ingeschakeld voor nader onderzoek.

Winschoten: snelle bromfietser zonder rijbewijs

De politie heeft donderdag op de Zuiderveen in Winschoten een 24-jarige bromfietser uit Winschoten bekeurd. De man reed met een snelheid van 70 km/uur over het fietspad naast de rijbaan. Bovendien bleek hij bij controle niet in het bezit van een bromfietscertificaat of rijbewijs. De scooter is op het politiebureau gestald. De man kon met twee bekeuringen op zak zijn weg lopend vervolgen.

Appingedam: dievegge plantjes betrapt

Een 66-jarige vrouw uit Appingedam is donderdagnacht aan de Solwerderstraat in Appingedam op heterdaad betrapt. De vrouw nam bij een horecagelegenheid diverse plantjes weg van het terras. Ook in haar tas werden nog enkele plantjes aangetroffen. Deze zijn door de politie meegenomen. De vrouw is overgedragen aan de hulpverlening. De politie onderzoekt nog of de vrouw ook verantwoordelijk is voor eerdere plantendiefstallen in de omgeving.

Hoogezand: aanhoudingen na vechtpartij

De politie heeft donderdagnacht twee mannen uit Hoogezand, 19 en 24 jaar, aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Sluiskade in Hoogezand. Een 28-jarige man uit Hoogezand liep bij die vechtpartij verwondingen op aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de vechtpartij zou geslagen zijn met een barkruk en met glazen. De politie onderzoekt de toedracht en het aandeel van de verschillende betrokkenen bij de vechtpartij.