Gemeente Hengelo

Starterslening nu ook in Hengelo mogelijk

Vanaf 1 juni 2007 verstrekt de gemeente Hengelo startersleningen. De starterslening is een aanvullende lening op een bestaande hypotheek. Dit jaar kan de gemeente - afhankelijk van de omvang per lening - ca. 28 leningen verstrekken. Ook in de komende jaren zullen startersleningen worden verstrekt. Afhankelijk van de vraag naar startersleningen wordt het aantal leningen nader bepaald.

Voor wie is de starterslening bedoeld?

U kunt in aanmerking komen voor een starterslening als u voor het eerst een woning wilt kopen en onvoldoende inkomen heeft om de woning te financieren. Ook moet u minimaal een jaar in Hengelo wonen.

Voor welke woningen geldt een starterslening?

Zowel bestaande als nieuwe woningen kunnen met een starterslening gefinancierd worden. De maximale omvang van de starterslening bedraagt 30.000,-. De hoofdsom van de starterslening is maximaal 20% van de kosten voor het in eigendom krijgen van de woning. De gemeente stelt de maximale verwervingsprijs van de woning vast. Hieronder gelden de volgende bedragen (inclusief kosten koper):

* Voor een appartement in de bestaande bouw niet hoger dan 120.000,-

* Voor een eengezinswoning in bestaande bouw niet hoger dan 163.508,-.

* Voor een koopwoning in de nieuwbouw niet hoger dan 163.508,-

Ook woningen die door woningcorporaties worden verkocht met koopgarant (waarbij u korting ontvangt op de aankoopsom) kunnen met een starterslening worden gefinancierd. Voor meer informatie over Koopgarant kunt u contact opnemen met de woningcorporaties.

Hoe kunt u de lening aanvragen?

U kunt de starterslening aanvragen bij het Publieksplein. Voordat u de starterslening aanvraagt moet u zelf nagaan wat het maximale bedrag is dat u op basis van uw inkomen bij de bank kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het verschil tussen de totale koopsom van de woning die u zou willen kopen en het maximale leenbedrag vult u in op het aanvraagformulier. Daarnaast moet u twee originele werkgeversverklaringen en een geldig legitimatiebewijs meenemen. Het formulier ligt voor u klaar bij het Publieksplein. U stuurt het op naar het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten. Alleen volledig ingevulde aanvraagformulieren worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Heeft u nog vragen?

Meer informatie over de aanvraag van een starterslening en de voorwaarden kunt u krijgen op het Publieksplein. U kunt zich ook oriënteren op de website van SVn www.svn.nl.