Ingezonden persbericht


Ivo Opstelten prikt Kees Vrijdag Erasmusspeld op

Onderscheiding voor Rotterdams grootste netwerker

'I am speechless', stamelde Kees Vrijdag na ontvangst van zijn Erasmusspeld. Uit handen van burgemeester Ivo Opstelten ontving de beleidsadviseur van de Kamer van Koophandel Rotterdam de onderscheiding. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van honderden ondernemers tijdens het OndernemersOntbijt in de Schiecentrale te Rotterdam.

Volgens Opstelten krijgt Vrijdag, die op 1 juni zijn vijfentwintig-jarig jubileum bij de Kamer van Koophandel Rotterdam viert, de onderscheiding omdat hij zich 'jarenlang inzet voor het ondernemende imago van de stad Rotterdam'. In de toespraak werd de energieke netwerker geroemd om zijn kwaliteiten voor het organiseren van onderlinge contacten tussen ondernemers en de organisaties waarmee die ondernemers hun voordeel kunnen doen. Kees Vrijdag is daarnaast door zijn brede maatschappelijke inzet van grote waarde voor de stad. 'Zijn grote betrokkenheid bij het wel en wee van Rotterdam maakt hem uniek', aldus Opstelten.

Jubilaris
In het dagelijks leven is Vrijdag Kringsecretaris van de Rotterdamse Kamer van Koophandel. Uiteraard van de Kring Rotterdam. Destijds startte hij als beleidsmedewerker vervoer, werd manager van de afdeling International Business, maar was voor het grootste deel van de tijd actief als communicator. En Vrijdag is op dit moment dus verantwoordelijk voor ('zijn') Rotterdam.

Maatschappelijk actief en betrokken
Naast zijn loopbaan bij de Kamer van Koophandel is Kees zeer actief betrokken bij vele sociale en culturele organisaties. Hij is lid van 30 Rotterdamse verenigingen als Vrienden van Blijdorp en het Jeugdtheater Hofplein. Daarnaast is hij bestuurslid bij de Havenvereniging Rotterdam, het Natuurmuseum, het Scapino Ballet, het Comité Nationale Belangen, de Stichting Open Monumentendag, de Stichting Rotterdams Fonds van de Film en het Historisch Genootschap Roterodamum. Kees betrekt ook met veel enthousiasme nieuwe Rotterdammers bij de stad; recentelijk heeft hij nog enkele bruggetjes geslagen tussen de Alevitische gemeenschap in de stad en de autochtone Rotterdammers.

Erasmusspeld
De Erasmusspeld wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief en/of economisch gebied gedurende een lange periode van jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving. (See attached file: KeesVrijdag (LR).jpg)

---

Nadere informatie: NIET BESTEMD VOOR PUBLICATIE
Fred van Duijvenbode, woordvoerder, telefoon: 010-402 7625, 06-46748059 of e-mail: fduijvenbode@rotterdam.kvk.nl
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Hoge resolutiefoto op: http://www.www.kvk.nl/keesvrijdag Onderschrift: 'De zichtbaar verraste Kees Vrijdag ontvangt van burgemeester Opstelten de Erasmusspeld'