Gemeente Zandvoort


Ontwerp-Milieubeleidsplan beschrijft helder de gemeentelijke milieutaken

(31 mei 2007)

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zandvoort maken bekend dat conform het bepaalde in artikel 4.17 lid 3 Wet milieubeheer en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerp-milieubeleidsplan 6 weken ter inzage ligt. Deze termijn is van 1 juni t/m 16 juli.

Redenen
Dit plan is om een aantal redenen geschreven. Het schetst ten eerste het de hoofdlijnen van het gemeentelijk milieubeleid van de komende jaren. Daarnaast maakt het de gemeentelijke milieutaken inzichtelijk door het geven van een overzicht hiervan. Het milieubeleidsplan heeft een looptijd tot 1 september 2011.

Thema's
In het plan wordt hoofdzakelijk ingegaan op taken die door de gemeente zelf worden bepaald. Wettelijk verplichte taken worden in mindere mate behandeld. Deze staan voor het grootste deel opgenomen in de bijlage. Omdat gemeentelijk milieubeleid niet op zichzelf staat, wordt in dit document ook aandacht besteed aan de achtergronden van Europees en nationaal milieubeleid.

Daarna wordt de huidige situatie van het milieu in Zandvoort toegelicht. Hierbij wordt gericht op zeven thema's: ruimtelijke inrichting en beheer van de openbare ruimte, bedrijvigheid, verkeer en vervoer, klimaat, recreatie en toerisme, natuur en biodiversiteit en overig.

Discussie
Deze thema's en erbij horende onderwerpen zijn geselecteerd na doorlichting van de raadsopdracht, het collegeprogramma en de relevante gemeentelijke beleidsdocumenten. Over de onderwerpkeuze is tijdens een avond ook gediscussieerd met inwoners van Zandvoort zelf. Naast een beschrijving van deze thema's en onderwerpen, worden ook de hierbij horende doelstellingen geformuleerd.

Daarnaast beschrijft het plan wat gerealiseerd moet zijn als het beleid is uitgevoerd. Omdat de uitvoering van de doelen in dit plan zich over vier jaar uitstrekt, is het noodzakelijk dat dit wordt bewaakt. Daarom wordt ook aandacht geschonken aan monitoring van de voortgang en evaluatie hiervan. De ambitieniveaus van de in dit milieubeleidsplan beschreven doelstellingen zijn realistisch gekozen.

Ter visie - uw visie
Het ontwerp-milieubeleidsplan ligt gedurende de openingstijden ter inzage bij de centrale balie in het raadhuis (ingang Swaluëstraat) en in de openbare bibliotheek, Prinsesseweg 34 te Zandvoort. Gedurende de termijn van de tervisielegging kunnen inwoners van Zandvoort en andere belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijzen kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen dienen kenbaar gemaakt te worden bij het college (Postbus 2, 2040 AA Zandvoort). Voor het mondeling kenbaar maken van zienswijzen kan gedurende werkdagen telefonisch een afspraak met de heer M. Mannaart (0251-263844) van de Milieudienst IJmond worden gemaakt.

Bezwaarschriften
De hierboven genoemde verleende vergunningen/genomen besluiten liggen bij de Centrale Balie ter inzage. U kunt ze inzien tijdens openingstijden. Belanghebbenden kunnen gedurende een termijn van zes weken na bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. De datum van bekendmaking is de verzenddatum van de vergunning. Indien het geen vergunning betreft is dit de publicatiedatum.

U richt uw bezwaarschrift met vermelding van "bezwaar" in de rechterbovenhoek van uw brief aan het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 2, 2040 AA Zandvoort. Het bezwaar schorst in beginsel niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoed kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Haarlem, sector Bestuursrecht, Postbus 956, 2003 RZ Haarlem.

Een dergelijk verzoek dient vergezeld te gaan van een afschrift van het bezwaarschrift. Indien het een vergunning betreft voor evenementen, vertoningen op of aan de weg, het houden van optochten, snuffelmarkten, verruiming sluitingsuur, ontheffing Zondagwet, exploitatie of speelautomaten, dient u uw bezwaarschrift aan de burgemeester te richten.