VVV Zuid-Holland Zuid


30 mei 2007:

---

Er is weer een regionale Fietskaart!

Vanaf 1 juni zal de regionale fietskaart voor Zuid-Holland Zuid beschikbaar zijn o.a. bij de VVV kantoren in de regio. De kaart ( 1: 50.000) vormt met het fietsknooppuntensysteem een uitstekend uitgangspunt voor een dagje actief bezig zijn in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, de Drechtsteden en de Hoeksche Waard.

Fietsknooppunten
Vorig jaar is, in navolging van de Hoekse Waard, de gehele regio Zuid-Holland Zuid voorzien van fietsknooppunten. Een uit België overgewaaid systeem dat langzamerhand heel Europa aan het veroveren is. Het systeem is heel eenvoudig: Door van knooppunt naar knooppunt te fietsen bepaal je zelf de lengte van de tour en de richting (belangrijk i.v.m. de wind!). Op de knooppunten staan overzichtkaarten met een totaalbeeld van de regio en de knooppunten.

Fietskaart
Het ontbrak nog aan een goede kaart van de regio Zuid-Holland Zuid. Bekende leveranciers van kaarten zijn gestopt met de productie van geschikte fietskaarten (1: 50.000). Daarom heeft de VVV Zuid-Holland Zuid besloten zelf als uitgever op te treden. De uitgave is (mede)mogelijk gemaakt door een bijdrage van Regio Zuid-Holland Zuid. Ook al staan er op de knooppunten overzichtskaarten, toch bleek er een grote behoefte aan een kaart, die mee kan op reis of kan dienen voor het uitzetten van de route vooraf. De fietskaart, die bijna een 2x zo groot gebied beslaat als de oude kaarten, gaat niet 2x de prijs van de oude kaart kosten. De fietskaart kost nl. slechts EUR 6,95.

Actie met Waterbus
Om de komst van de fietskaart te vieren en te laten zien hoe eenvoudig de actieradius van de fietser kan worden verhoogd door gebruik te maken van de Waterbus, krijgt de koper van de kaart gedurende de maanden juni en juli op vertoon van de fietskaart een dagpas voor de Waterbus tegen gereduceerd tarief: EUR 6,50 in plaats van EUR 10,50. Dat geldt ook voor een 2 e persoon en daarmee is de aankoop van de fietskaart alweer meer dan terugverdiend! De dagpas is geldig op alle reguliere vaarten van de Waterbus: Van Rotterdam tot Sliedrecht, incl. de Biesbosch. Bovendien kan meerdere keren gedurende de maanden juni en juli gebruik worden gemaakt van deze aanbieding. Op de Waterbus mogen de fietsen gratis mee!

De folder met de vaarroutes en de dienstregeling van de Waterbus is verkrijgbaar bij de VVV en ook te vinden op www.waterbus.nl .

Download Word bestand Download Foto's

terug naar boven