Time : 10:53:16
Date : 31 May 2007
Sender Name: Tarcom NV

'ADHD-medicatie: medische megablunder'

Het nieuwe boek 'ADHD-medicatie: medische megablunder' is nu in de boekenhandel verkrijgbaar. Dit is het eerste boek dat eens niet handelt over alle mythen rondom ADHD, maar dat het werkingsmechanisme van de gebruikte medicatie er rond aantoont en uitlegt.

De actieve stof in Rilatine en Concerta, is een cocaïneproduct waarvan de amfetaminewerking psychotisch maakt. Het chronisch dwangmatig psychotisch maken heeft in veel gevallen tot gevolg dat corrigerend met antipsychotica (neuroleptica) moet behandeld worden of dat zelfs psychiatrisch moet opgenomen worden. De internationale literatuur vermeldt dat het werkingsmechanisme van die medicatie onbekend is, net zoals ook de werking van de Prozac-stof Strattera
bij ADHD niet gekend zou zijn.

Dit boek legt uit waarom het werkingsmechanisme voor patiëntjes, ouders en
schooldirecties beter onbekend blijft en toont aan dat het chronisch gebruik van
stimulantia ook een prijs heeft. Over die medicatie weten dokters alleen maar dat ze er
niets over weten, vandaar dat men deze geneeskunde dan ook evidence based medicine is gaan noemen.

Begin dit jaar waarschuwde Food and Drug Administration ervoor dat chronisch gebruik psychotisch gedrag kan veroorzaken, stevige hartproblemen en zelfs sterfgevallen. Toen men in 2006 dezelfde waarschuwende mededeling onder druk van de bedrijven nog ingehouden had om de 'markt' te beschermen, kwam die er in 2007 dan toch omdat de meldingen van ongevallen in de loop van 2006 bleven aanzwellen.

De auteur, Fernand Haesbrouck, is een apotheker in psychiatrische ziekenhuizen en
raakte gealarmeerd doordat in de laatste vier jaren de psychiatrische ziekenhuizen te
maken kregen met een verzesvoudiging van de opnamen van verslaafde en karaktergestoorde methylfenidaatpatiënten.

Die verslaving en de karakterstoornissen zijn alleen te wijten aan het chronisch gebruik van methylfenidaat, terwijl men er nog steeds van uitgaat dat het de aandoening is die voor dat soort ongemakken verantwoordelijk zou zijn.

Die overtuiging kwam er dan vooral omdat de farmaceutische industrie verkiest om het werkingsmechanisme van die stoffen 'onbekend' te houden.
Een dubbel voordeel zoals nu blijkt. Men ervaart de medicatie als veilig en bovendien zorgen de nevenwerkingen ervoor dat een zeer lucratieve markt van zware
neuroleptica nu ook bij jongeren kan aangeboord worden en nog werkzekerheid verschaft voor gespecialiseerd personeel en instellingen.

Het boek wordt in Vlaanderen en in Nederland verdeeld door Centraal Boekhuis.
ISBN: 978-909021709-3

Voor meer informatie, contacteer:
Dhr Fernand Haesbrouck
Tel: 0486 / 415119
Email: fernand@haesbrouck.be
www.haesbrouck.be
www.megablunder.net

URL: http://www.haesbrouck.be http://www.megablunder.net
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL