Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Succesvolle implementatie Rail Cargo System bij Railion Nederland

ERP systeem op maat voor rail goederensector ontwikkeld door IT railspecialist Ab Ovo

Capelle a/d IJssel, 31 mei 2007 - Railion Nederland, de grootse rail goederenvervoerder in Nederland, heeft 14 mei jongstleden het Rail Cargo System in gebruik genomen. De IT applicatie ondersteunt de gehele operationele en administratieve afhandeling van boeking tot factuur.

Aanleiding voor Railion Nederland om te starten met de bouw van een nieuw IT systeem vormde de relatieve hoge instandhoudingkosten van het oude systeem. Daarnaast ondersteunt het nieuwe systeem de veelheid aan mogelijkheden die de nieuwe internationale vervoerswetgeving (COTIF) biedt en is het door zijn open structuur betrekkelijk gemakkelijk aan te passen aan nieuwe, toekomstige markteisen. "Na een grondig selectieproces hebben we gekozen voor de oplossing van Ab Ovo. De snelheid van het doorvoeren van wijzigingen in het systeem en mede daardoor de zeer lage 'Total Cost of Ownership' was doorslaggevend in de keuze voor Ab Ovo", aldus Carel Robbeson, algemeen directeur van Railion Nederland.

Het systeem is ontwikkeld en geïmplementeerd op basis van baanbrekende technologie die het mogelijk maakt zeer complexe toepassingen procesmatig vast te leggen en te genereren naar elke gangbare programmeertaal en hardwareplatform. Het Rail Cargo System is de eerste applicatie die het hele transportproces van terminal tot terminal inclusief lokaal bedieningsverkeer ondersteunt. Ook uit het buitenland is interesse getoond voor het systeem: er zijn al meerdere demonstraties gegeven voor diverse Europese rail goederenoperators.

Over Ab Ovo

Ab Ovo is een snel groeiende en onafhankelijke ICT-dienstverlener met krachtige proposities dankzij een combinatie van kennis van ICT, managementervaring en kennis van bedrijfsprocessen. Al jaren is de onderneming een belangrijke leverancier van adviesdiensten, projectmanagement, interim management en specifieke ICT-oplossingen in de sectoren: transport en logistiek, financiën, industrie en overheid. De ICT-dienstverlener ontleent haar naam aan de Latijnse uitdrukking 'Ab ovo usque ad mala' die de Romeinen gebruikten om aan te geven dat de maaltijd - van het voorafje (ei) tot het nagerecht (appel) - compleet was. Dat is wat Ab Ovo nastreeft - vanaf het begin bij projecten betrokken zijn en deze tot een goed einde brengen. Niet voor niets voert de onderneming als motto het ambitieuze adagium "Bij ons lukt het wèl". Tot de klanten behoren bedrijven en overheden zoals de Railion Groep (Nederland, Duitsland & Denemarken), National Express Group, ProRail maar ook KLM, Schiphol, Ministerie van VROM, Ministerie van BZK, Achmea en Hogeschool INHOLLAND. Zie voor meer informatie www.ab-ovo.com.

Over Railion Nederland N.V.

Railion Nederland N.V. is Nederlands grootste railtransportbedrijf en vormt onderdeel van DB Logistics, de divisie transport en logistiek van Deutsche Bahn AG. Bij Railion werken in Nederland zo'n 1.000 mensen. Railion beschikt over eigen locomotieven, wagons en machinisten. In 2006 vervoerde Railion Nederland een record van 31,1 miljoen ton goederen. Een stijging van ruim 6,5 procent vergeleken met 2005.

Meer informatie voor de pers:

Ab Ovo

Willem Jan Groenewoud, directeur

T: 06 531 820 49

E: willemjan.groenewoud@ab-ovo.com

Railion Nederland N.V.

Jelle Rebbers, manager communicatie

T: 030 235 83 47

E: Jelle.Rebbers@railion.nl