Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 31-05-2007

Utrechter gewond bij ongeval

BREUKELEN Op de Rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen is een 26-jarige man uit Utrecht gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen de vangrail botste.

Donderdagmorgen 31 mei omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding dat een auto totaal vernield tegen een vangrail aan stond. De bestuurder moest door de brandweer uit het voertuig worden geknipt en is per ambulance met onbekende verwondingen naar het UMC vervoerd. Vermoedelijk is hij achter het stuur in slaap gevallen.

Twee mannen aangehouden voor vernieling

MIJDRECHT In de nacht van 31 mei heeft de politie twee mannen aangehouden voor het vernielen van een ruit van een woning aan de Croonstadtlaan.

Omstreeks 02.05 uur hoorden omwonenden een harde klap en glasgerinkel en belden de politie. Agenten namen poolshoogte en zagen dat een ruit van een woning vernield was. De bewoonster deed aangifte en na een kort onderzoek troffen de agenten in de omgeving twee verdachten aan. De mannen, twee 21-jarige mannen uit Mijdrecht, zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. Vermoedelijk ligt de aanleiding van de vernieling in een conflict.

Snelheidscontrole

KOCKENGEN Op de Provinciale weg N401 heeft de politie een snelheidscontrole gehouden ter hoogte van Kockengen. Van 14.30 tot 17.00 uur passeerden 1182 voertuigen de radarwagen van de politie. Slechts negen bestuurders hielden zich niet aan de snelheidslimiet van 80 km/uur en zullen een bekeuring thuis gestuurd krijgen. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur.

Pepperspray bij aangehouden

MAARSSEN Woensdag 30 mei is een 23-jarige Maarssenaar aangehouden voor een verkeersovertreding. Bij zijn aanhouding verzette hij zich zo hevig, dat de agenten pepperspray moesten gebruiken om de man onder controle te krijgen.

Omstreeks 18.40 uur zagen agenten dat de man een terrein aan de Ruimteweg op kwam rijden op een crossmotor zonder kentekenplaat. Hij wilde gaan tanken en werd aangesproken door surveillerende agenten. Hij kon zich niet legitimeren en kon niet aantonen dat de motor van hem was. De man nam direct een agressieve houding aan en toen de agenten de crossmotor in beslag wilden nemen voor onderzoek, ging de man uit zijn dak. Hij verzette zich vervolgens hevig tegen zijn aanhouding en kreeg pepperspray in zijn gezicht. Hierna werd hij alsnog aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De zaak is in onderzoek.

Bellen tijdens het rijden

WOERDEN Een 28-jarige man uit Polen is woensdag aangehouden voor het rijden met een gsm in zijn hand. Omstreeks 13.40 uur zagen surveillerende agenten de man rijden op de Hogewal en gaven hem een stopteken. Hij gaf hieraan geen gehoor. Pas op de Hoogstraat stopte hij. De man moest zijn bekeuring direct aan het politiebureau voldoen en kon daarna zijn weg weer vervolgen.

Winkeldief aangehouden

MIJDRECHT Een 68-jarige Mijdrechtse is woensdag aangehouden voor het stelen van cosmetica bij een winkel aan het Raadhuisplein. De vrouw werd omstreeks 15.00 uur betrapt met een tas vol spullen. Zij had haar boodschappen ter waarde van 10 euro afgerekend, maar andere boodschappen ter waarde van 114 euro niet. De politie werd erbij gehaald en heeft de vrouw aangehouden.

Fietsendief aangehouden

HARMELEN - Een bewoonster van de Torenvalk heeft woensdagmiddag om 16.45 uur een fietsendief betrapt en de politie gebeld. Hoewel de 31-jarige man uit Harmelen de fiets teruggaf nadat hij betrapt was, is hij in de omgeving alsnog aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsen vernield en verdachten aangehouden

WOERDEN Woensdag 30 mei om 17.00 uur werden surveillerende agenten op het Mr. Joekespad door jongeren aangesproken. De jongeren gaven aan dat er fietsen op een voetbalgoal waren gelegd en dat de fietsen beschadigd waren geraakt. Na onderzoek kwamen de agenten bij drie jongens uit, waarvan er twee werden aangehouden en verhoord over hun betrokkenheid. De jongens komen uit Woerden en zijn 15 en 16 jaar oud.