Gemeente Deurne

31-05-2007
Van de B&W-tafel
Het college van burgemeester en wethouders (B&W) vergadert iedere dinsdag. Elke week lichten wij uit deze vergadering enkele punten toe. De volgende besluiten komen uit de collegevergadering van 22 mei.

Vaststelling bestemmingsplan Kom Helenaveen, 1e herziening Vanaf 16 maart 2007 heeft het bestemmingsplan Kom Helenaveen, 1e herziening in ontwerp ter inzage gelegen. Tegen dit ontwerpbesluit zijn zeven zienswijzen ingediend. In een conceptraadsvoorstel en ontwerpbesluit over het bestemmingsplan wordt een voorstel gedaan voor de besluitvorming over de ingebrachte zienswijzen. De concepten komen op de agenda in de commissie Ruimte en Economie op 11 juni.

EUR 14.000,- voor Pilot Fieldlab Paardensport Deurne De gemeente Deurne geeft EUR 14.000,- als ondersteuning aan Helicon Opleidingen NHB Deurne voor het project Pilot Fieldlab Paardensport. Doelstelling van het Fieldlab is om kennis en kunde op gebied van paardensport te bundelen, gericht op het creëren van nieuwe kansen die de paardensport biedt voor het bedrijfsleven. Hierin worden de volgende vijf innovatielijnen gezien; training(smiddelen), sportmaterialen en -uitrusting, voeding, accommodatie en sportstimulering. Helicon Opleidingen NHB is trekker van dit project en werkt hierin samen met enkele andere partners. Ook de Provincie Noord Brabant en Stimulus hebben aangegeven bereid te zijn tot financiële ondersteuning.

Gewijzigd ontwerpbestemmingsplan Projectvestiging glastuinbouw Deurne Het college heeft ingestemd met het conceptraadsvoorstel en
-ontwerpbesluit voor het gewijzigd ontwerpbestemmingsplan Projectvestiging glastuinbouw Deurne Met ingang van 2 maart 2007 heeft het ontwerpbestemmingsplan zes weken ter inzage gelegen en er zijn 27 zienswijzen over ingediend. Naar aanleiding hiervan wordt een voorstel aan de raad gedaan tot vaststelling van het gewijzigd ontwerpbestemmingsplan Projectvestiging glastuinbouw Deurne. De concepten komen eveneens op de agenda in de commissie Ruimte en Economie op 11 juni.

Uitbreiding 30km-zone en instelling 60km-zone in Vlierden In het kader van Duurzaam Veilig is de kom van Vlierden heringericht. De functie, verblijfsfunctie, en inrichting zijn op elkaar afgestemd. Om die verblijfsfunctie te ondersteunen en om de leefbaarheid en verkeersveiligheid te verhogen is besloten om binnen de kom van Vlierden een 30km-zone in te stellen. Er zijn snelheidsremmende maatregelen getroffen zoals een asverspringing, plateaus, versmallingen en drempels. Het wegvak Vlierdenseweg tussen de kom van Vlierden en de Binderendreef, is ingericht als 60km-zone met bijbehorende maatregelen. Om de overgang van het buitengebied (80km/uur) goed te laten verlopen naar de bebouwde kom (30km/uur) wordt op het wegvak Schooteindseweg een gedeelte 60km-zone ingesteld. Het buitengebied in de omgeving van de Brouwhuisweg en Belgerenseweg wordt in het geheel een 60km-zone. Bovenstaande besluiten en maatregelen verbeteren de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Vlierden.

Voorstel verordening Participatieraad Wmo Deurne Het college stemt in met het raadsvoorstel om een participatieraad op te richten als orgaan voor burgerparticipatie voor de Wet maatschappelijke ondersteuning. Dit dient dan te gebeuren op grond van een vast te stellen verordening. Hierin staan de spelregels en de manier waarop de gemeente de participatieraad kan ondersteunen. Deze verordening wordt ter advies voorgelegd aan de commissie Sociale zaken en Onderwijs op 14 juni.

Beleidsregel dieper bouwen vastgesteld
Om in bepaalde situaties medewerking te kunnen verlenen aan het dieper bouwen van woningen met aanbouwen, heeft het college een beleidsregel vastgesteld. Regelmatig komen verzoeken binnen voor het aanbouwen aan de achtergevel van de woning, waarbij de in het bestemmingsplan toegestane maximale diepte van een woning met aanbouw(en) wordt overschreden. Deze overschrijding wordt meestal veroorzaakt door de combinatie van woning, aanbouw en bijgebouw. De toegestane diepte van woning met aanbouw wordt daarbij slechts over een gedeelte van de breedte van de woning overschreden. Hiertegen hoeft in bepaalde situaties geen bezwaar te bestaan.