Rechtbank 's-Gravenhage

Pro forma-zitting in strafzaak tegen gezinsvoogdes Savanna

's-Gravenhage, 29 mei 2007 - Op donderdag 31 mei a.s. houdt de rechtbank 's-Gravenhage een pro forma-zitting in de strafzaak tegen de gezinsvoogdes van het meisje Savanna, dat in september 2004 is overleden na een periode van ernstige verwaarlozing en mishandelingen door haar moeder. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de gezinsvoogdes eraan bijgedragen dat Savanna zwaar lichamelijk letsel kon oplopen en kon komen te overlijden. Haar wordt dood door schuld dan wel zwaar lichamelijk letsel door schuld tenlastegelegd.

Het gaat donderdag 31 mei a.s. om een pro forma-zitting in deze strafzaak. Dit betekent dat de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld. Wel zullen onder meer verzoeken van het Openbaar Ministerie en de verdediging tot het horen van getuigen aan de orde komen.

De zitting is openbaar en vindt plaats in het Paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan 60 in Den Haag.
Aanvang van de zitting: 10.00 uur.

Verdachte niet aanwezig
De raadslieden van de verdachte hebben laten weten dat de verdachte donderdag niet bij de pro forma-zitting aanwezig zal zijn.

Toegang audiovisuele media
Tijdens de pro forma-zitting mogen opnamen worden gemaakt van de opkomst van de rechtbank en de voordracht van de tenlastelegging. Audiovisuele media die opnamen willen maken dienen zich uiterlijk woensdag 30 mei om 12.00 uur telefonisch aan te melden bij de afdeling voorlichting van de rechtbank 's-Gravenhage (tel. 070 381 1943).

Voor nadere informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van de rechtbank `s-Gravenhage, tel. (070) 381 1943.


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 29 mei 2007