Ingezonden persbericht


Kubus & BangBang in Waterfront Rotterdam

donderdag 24 mei 2007

KUBUS & BANG BANG (UK)

Voor deze avond staat het opmerkelijke duo Kubus & BangBang op het programma. Kubus, bekend van zijn soloplaat "Buiten Westen" en samenwerking met onder andere rapper Sticks van Opgezwolle, is de enige beatsmaker die op kan scheppen over het feit dat hij een pionier is in het creëren van "Nederlandse HipHop". Zijn wortels liggen in de electro, techno en drum'n bass scene, maar nu gaat hij helemaal voor zijn samenwerking met BangBang.

De ritmes van BangBang, de Brit met opmerkelijke tatoeages, werden geïnspireerd door zijn onregelmatige hartslag, die hij hoorde op een hartslagmonitor in het ziekenhuis. Zijn achtergrond ligt in 'London City Speak', dat ontworpen is om ervoor te zorgen dat undercoveragenten niet weten wat er gezegd wordt; de taal en betekenis veranderen dan ook per week. De teksten zijn die van een door het leven getekende ziel, maar hebben steeds een positieve ondertoon.

De samenwerking tussen de Zwolse producer Kubus en de Britse, maar ondertussen in Amsterdam wonende, vocalist BangBang is één van de meest opmerkelijke ontmoetingen in de Nederlandse HipHop tot nu toe en "Learning Curve" is daar het meer dan geslaagde resultaat van. Op dit album worden de teksten van BangBang gecombineerd met de gevarieerde beats en sounds van Kubus, het resultaat is een plaat vol "sonic crack". De creatieve deuren zijn definitief geopend, wat nog dit jaar een tweede album moet gaan opleveren.

Datum: donderdag 31 mei 2007
Deur open: 20:00
Toegang: ¤ 9,-
Locatie: WaterFront
Meer info: www.waterfront.nl / www.myspace.com/kubusbangbang / www.myspace.com/johnisbangbang2 / http://www.kubus-biets.nl/

AANSLUITEND (en gratis toegankelijk voor bezoekers van het concert van Kubus & BangBang)

VEEL VOOR WEINIG
Elke laatste donderdag van de maand!

Véél kwaliteit voor weinig geld. Verschillende DJ's en een opeenstapeling van stijlen die je de hele maand bij de WaterFrontse dansavonden vindt. Van hiphop tot drum 'n' bass, van electro tot tekno en van dubstep tot breakcore.Maar dan alles op één avond voor maar 2 euro!

Line-up: Deformer (jungle), FFF (speciale rave set), Harsh (drum 'n' bass), Soigni Susjes (electro)

Datum: donderdag 31 mei 2007
Aanvang: 00:30
Toegang: ¤ 2,- met collegekaart gratis!
Locatie: WaterFront
Meer info: www.waterfront.nl

----------
voor de redactie
Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (hoofd communicatie)
publi@waterfront.nl / 010-2010980
aanwezig op: di/ wo /do

Els van der Vorm (medewerker communicatie)
publi2@waterfront.nl
aanwezig op: di / do

----------

--
WaterFront publiciteit: Valesca Mulder
publi@waterfront.nl
http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op di, wo & do aanwezig op kantoor)