Ingezonden persbericht


Juniper Networks en Microsoft realiseren samenwerking tussen Unified Access Control en Network Access Protection

Extra flexibiliteit en ruimere keuze in netwerktoegangscontrole

Schiphol-Rijk, 30 mei 2007 - Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) en Microsoft Corp. (Nasdaq: MSFT) realiseren op standaarden gebaseerde samenwerking tussen Unified Access Control (UAC) van Juniper en Network Access Protection (NAP) van Microsoft. Door de samenwerking tussen deze oplossingen profiteren klanten van een ruimere keuze en extra flexibiliteit, en zijn hun investeringen in Network Access Control (NAC) beschermd.

Juniper Networks en Microsoft ondersteunen verder beide de Trusted Network Connect-specificaties (TNC) voor netwerktoegangscontrole van de Trusted Computing Group (TCG). Microsoft heeft het Statement of Health-client/server-protocol (SOH) voor Network Access Protection bijgedragen aan de TCG. De TCG heeft dit SOH-protocol van Microsoft overgenomen en uitgeroepen tot nieuwe TNC- standaard (IF-TNCCS-SOH). Dit maakt samenwerking mogelijk tussen NAP-clients en -servers en TNC-clients, -servers en -infrastructuren, zoals de UAC-oplossing van Juniper Networks.

De Infranet Controller van Juniper Networks, de server voor beleidsbeheer in het hart van de UAC-oplossing, zorgt voor optimale benutting van de ingebouwde security assessment-mogelijkheden en het SOH-protocol van de NAP-agent die is ingebouwd in de Windows Vista- en Microsoft Windows XP-besturingssystemen. De Network Policy Server (NPS) van Microsoft biedt een veelzijdig ecosysteem van NAP-health agents en kan samenwerken met de UAC-oplossing van Juniper Networks in heterogene netwerkomgevingen. Microsoft NPS is inzetbaar als policyserver of kan via de Juniper Networks Infranet Controller veelzijdige endpoint-informatie bieden. Windows Vista van Microsoft ondersteunt dit protocol inmiddels. Later dit jaar volgt ondersteuning door Windows Server 2008 en Windows XP Service Pack 3 (SP3). Naar verwachting ondersteunt de UAC-oplossing van Juniper Networks de nieuwe TNC-standaard in de eerste helft van 2008.

"Klanten kunnen zich geen vertraging permitteren met een belangrijk proces als NAC", zegt Lawrence Orans, onderzoeksdirecteur bij Gartner. "Initiatieven vanuit de sector om openheid en samenwerking op NAC-gebied te bevorderen, zorgen voor een versnelde acceptatie."

NAP/UAC-samenwerking op basis van open standaarden Om hun flexibiliteit te vergroten en effectiever te concurreren, stellen organisaties met vestigingen over de gehele wereld hun IT-systemen en vaste en draadloze netwerken open voor een groter aantal in- en externe gebruikers. Zo bieden ze medewerkers toegang tot bedrijfskritische middelen. Daarnaast wordt gecontroleerde netwerktoegang voor externe leveranciers, klanten, gasten en onderaannemers steeds belangrijker om een optimale productiviteit te garanderen. Hierdoor schuiven de netwerkgrenzen steeds verder op, waardoor het voor organisaties een uitdaging is om netwerktoegangscontrole goed te regelen, te voldoen aan wet- en regelgeving en internetbedreigingen het hoofd te bieden.

"Door samenwerking tussen NAC-infrastructuren kunnen organisaties snel en effectief inspelen op veranderingen in hun activiteiten of netwerkomgevingen. Zeker nu ze Windows Vista en Windows XP kunnen benutten als NAP- of UAC-client", zegt Bob Muglia, Senior Vice-President Server and Tools Business van Microsoft. "Klanten kunnen met een gerust hart investeren in NAP, Windows en de UAC-oplossing van Juniper Networks."

"Klanten willen controle over netwerktoegang, maar zonder dat ze hierdoor opgesloten raken in hun eigen architecturen. Ze willen zeker weten dat de oplossingen voor toegangscontrole die ze nu aanschaffen, samenwerken met hun bestaande systemen en technologieën", zegt Hitesh Sheth, Vice-President Service Layer Technologies van Juniper Networks. "Door de op open standaarden gebaseerde samenwerking tussen onze UAC-oplossing en NAP verruimen we de mogelijkheden voor deze klanten. We zorgen ervoor dat hun investeringen beschermd zijn en dat ze profiteren van geavanceerde netwerktoegangscontrole."

Enkele voordelen van de samenwerking tussen NAP en UAC * Controle over toegang en bedreigingen: klanten profiteren nu optimaal van de brede beschikbaarheid van Windows Vista. Op korte termijn kunnen ze ook Windows XP-clients en de netwerkinfrastructuuroplossingen van Juniper Networks gebruiken voor betrouwbare toegangscontrole. Ze kiezen hierbij de componenten, infrastructuur en technologie die het beste aansluit bij hun activiteiten en technische behoeften, en zijn tegelijkertijd verzekerd van prima samenwerking tussen systemen. * Beschermde investeringen: klanten kunnen met een gerust hart investeren in infrastructuren van ondernemingen die de nieuwe IF-TNCCS-SOH-standaard ondersteunen, zoals Juniper Networks. Oplossingen die deze standaard ondersteunen, stellen klanten in staat het uiterste te halen uit hun bestaande infrastructuur. Ook zijn hun investeringen in huidige en toekomstige UAC- en/of NAP-oplossingen beschermd. * Vereenvoudigde inzet: klanten met Windows Vista of Windows XP SP3 kunnen eenvoudig de vruchten plukken van een UAC-oplossing van Juniper, zonder inzet van extra client-software. * Ondersteuning voor heterogene omgevingen: doordat NAP van Microsoft en de NAC-oplossing van Juniper Networks gebaseerd zijn op open standaarden, zoals de 802.1X- en de TNC-standaard, zijn klanten verzekerd van samenwerking en compatibiliteit in heterogene netwerkomgevingen.

###

Microsoft
Microsoft (Nasdaq: MSFT), opgericht in 1975, is de wereldwijde leider in software, services en oplossingen waarmee particulieren en bedrijven hun potentieel optimaal benutten.

Juniper Networks
Juniper Networks ontwikkelt specifieke IP-platforms met hoge prestatieniveaus. Klanten kunnen hiermee op elke schaal uiteenlopende services en applicaties ondersteunen. Serviceproviders, ondernemingen, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen vertrouwen op het Juniper-portfolio van netwerk-, beveiligings- en applicatieversnellingsoplossingen. Deze vormen een oplossing voor de meest complexe, snel veranderende problemen in de meest veeleisende netwerken.

Ingezonden persbericht