Gemeente Heerenveen

27 mei: Dag van het Park

In Heerenveen staat tijdens de Dag van het Park de landelijke omgeving van het prachtige parklandschap Oranjewoud centraal. De gemeente Heerenveen heeft in een samenwerking met een aantal participanten uit het parkgebied een programma opgesteld met tal van activiteiten gekoppeld aan het thema van dit jaar: eten en drinken. Hier kunt u een brochure downloaden om uit te printen en mee te nemen naar Oranjewoud.

Brochure met alle informatie over de Dag van het Park (met plattegrond) in Oranjewoud
De Dag van het Park is een dag om aandacht te vragen voor het groen in uw woonomgeving. Op de Dag van het Park worden zo veel mogelijk parken in Nederland levendige plekken waar zowel, culturele, culinaire en sportieve activiteiten plaatsvinden. Daarnaast is de dag een prima gelegenheid voor een dagje uit in de eigen stad, dorp op woonomgeving. In Heerenveen staat tijdens de Dag van het Park de landelijke omgeving van het prachtige parklandschap Oranjewoud centraal. De gemeente Heerenveen heeft in een samenwerking met een aantal participanten uit het parkgebied een programma opgesteld met tal van activiteiten gekoppeld aan het thema van dit jaar: eten en drinken.
Van 12.00 - 17.00 uur is het programma als volgt: Eten en drinken in Oranjewoud bij:

Kwartier Noord Work & Cooking te Katlijk
Aan de kookeilanden van Kwartier Noord kan je zelf sushi's maken en eten! Kosten EUR 5,- p.p. voor 15 minuten workshop. De eigengemaakte sushi's neem je mee en kan je direct eten met familie of vrienden op ons riante terras of in onze trendy lounge.
Camping Woutersbergje: Poffertjeskraam
Geniet bij Camping het Woutersbergje in Oudeschoot van oer-Hollandse poffertjes
Golden Tullip Tjaarda in Oranjewoud
Bij Tjaarda (in de Oranjerie en het zalencomplex) kunt u tegen een aantrekkelijk tarief genieten van een eenvoudig buffet (soep en broodjes)
Liefhebberij de Hooiberg: koffie en thee
Een uniek plekje in Katlijk. Prima rustpunt voor koffie, thee en gebak. Speciaal is de `Vlinderthee'.
Ontdek Oranjewoud bij:
De informatiestand naast landgoed Oranjewoud van de Vrijwilligerskring Museumpark Landgoed Oranjewoud, Staatsbosbeheer en IVN (vereniging voor natuur - en milieueducatie) is het startpunt voor het ontdekken van Oranjewoud. Vanuit dit startpunt kunt u meegaan met rondleidingen door het Museumpark en Oranjewoud begeleid door de Vrijwilligerskring en met IVN voor een natuurwandeling door de Overtuin Ook kunt u vanaf hier wandel- of fietsroutes van Staatsbosbeheer starten. Zo ontdekt u de mooie lanen en paden met leuke en interessante plekjes als kerkjes, klokkenstoelen, mooie huizen en huisjes, boerderijen en buitenplaatsen. Een schaapsherder (Europees kampioen schapen drijven) geeft demonstraties in schapendrijven en schapenscheren. In de Overtuin zijn demonstraties van Bijenvereniging uit Oranjewoud.
(Locatie: startpunt is de tent op de parkeerplaats aan de de Blocq van Scheltingaweg) bij de Overtuin in Oranjewoud) Theater in Oranjewoud met:
Theaterprogramma `Nico met zijn kliko' vindt u aan de oostzijde van het parkeerterrein bij Tjaarda in Oranjewoud. Deze act beweegt zich door en tussen het publiek en spreekt mensen aan op hun gedrag in het bos/park. Nabij de ingang van de Overtuin vindt u de voorstelling Het Vogelhuis met allerlei bijzondere attributen en merkwaardige bouwsels. De voorstelling wordt en doorlopend gespeeld.
Bezoek museum Belvedère
Uiteraard kunt u op deze `Dag van het Park' een bezoek brengen aan het bijzondere museum Belvedere. Museum Belvedere is op deze eerste Pinksterdag geopend van 11.00 - 17.00 uur. Parkeermogelijkheden tijdens de Dag van het Park zijn: + vanaf P6 bij Abe Lenstra-stadion
+ Kwartier Noord Work & Cooking te Katlijk + de camping 't Woutersbergje in Oudeschoot + Uiteraard is het gehele gebied goed toegankelijk per fiets of om te wandelen.