Gemeente Venlo


Dag van het Park op zondag 27 mei

persbericht 16 mei 2007

Dit jaar doet de gemeente Venlo voor de derde keer mee aan de Dag van het Park. Op zondag 27 mei kan iedereen tussen 14.00 en 17.00 uur komen genieten van cultuur, muziek en theater in het Wilhelminapark in Venlo, in het Maasoeverpark in Blerick en in de Jochumhof in Steyl.

Wilhelminapark
Vanaf 14.00 uur laten cuisinier Philippe Mattioni en sous-chef Pieter Steenkisten hun kookkunsten zien. Zij maken deze middag lekkere sauzen, marinades en speciale barbecuegerechten. Het publiek kan vragen stellen en proeven. Ook aan de kinderen is gedacht: schminkster Mieke van den Boogaard is de hele middag aanwezig om de kindergezichten om te toveren tot ware kunstwerkjes.

Maasoeverpark
Op het plein in het Maasoeverpark zijn de hele dag verschillende voorstellingen te zien. Paulo en Mayka van circus Zanzara brengen om 14.30, 15.30 en 16.30 uur hun productie "Bohemen" ten tonele. De voorstellingen worden afgewisseld met muziek van Guezz What.

De Jochumhof
In de Jochumhof kunnen bezoekers een korte rondleiding door de Botanische tuin krijgen. De Dag van het Park valt dit jaar samen met de bonsaitentoonstelling. Bezoekers krijgen uitleg over bonsaivormen en -onderhoud. Ook kan men advies krijgen over de eigen bonsaiboom. Voor de kinderen is er een speciaal programma: om 14.30 en 16.00 uur kunnen zij opgaan in de voorstelling 'De vakantiefantasie' van 'Aldo theater met poppen'.

"Een prima initiatief om onze mooie parken op deze manier wederom in het zonnetje te zetten," zegt wethouder Twan Beurskens. "Het belooft een bijzondere dag te worden met een breed en interessant programma."

Parkpocket
Sinds 15 mei is de Parkpocket weer gratis verkrijgbaar in de Stadswinkels in Venlo, Blerick en Tegelen. Dit is een compact boekje met informatie over alle stadsparken die de gemeente Venlo rijk is. Een wandel- en fietsroute zijn er ook in meegenomen. Op 27 mei is de Parkpocket ook verkrijgbaar in bovenstaande parken.

De Dag van het Park
In samenwerking met een groot aantal gemeenten organiseert de ANWB voor de derde maal de Dag van het Park. Dit jaar is er voor het eerst een thema aan de Dag van het Park meegegeven, namelijk 'Lekker eten en drinken in het park'. Van oudsher zijn parken plekken waar mensen samen komen om te genieten van hun vrije tijd. Daarbij kunnen een hapje en een drankje natuurlijk niet ontbreken. Vandaar ook dat dit jaar de parken in het teken zullen staan van culinaire ontmoetingen. Daarnaast zullen er tal van andere activiteiten te vinden zijn op het gebied van sport en cultuur.