Gemeente Winterswijk


Dag van het Park dit jaar in Huininkmaatbos

13 april 2007

Winterswijk - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten ook in 2007 een Dag van het Park te organiseren. Als locatie is gekozen voor het Huininkmaatbos. De datum waarop het evenement plaatsvindt is nog niet bekend. Voor de organisatie heeft het college een budget van ¤ 10.000,-- beschikbaar gesteld.

Dit jaar staat het Huininkmaatbos centraal. Zo kan de skatebaan in gebruik worden genomen; kan het openluchttheater haar 'deuren' openen en kunnen diverse clubs en verenigingen zich presenteren. De gemeente kan informatie geven over de - dan afgeronde - sanering van het Huininkmaatbos. De landelijke Dag van het Park staat gepland voor 27 mei 2007. Voor de Dag van het Park 2007 in Winterswijk wordt een andere datum gezocht, aangezien de landelijke dag op eerste Pinksterdag valt. In samenspraak met diverse partijen - zoals stichting openluchttheater, VVV, Stichting bevordering Toerisme - wordt de Winterswijkse Dag van het Park nader uitgewerkt.

Landelijk evenement
De Dag van het Park is een concept van de ANWB en is bedoeld om aandacht te vragen voor het binnenstedelijk groen. Op de Dag van het Park worden zo veel mogelijk parken in Nederland levendige plekken waar zowel, culturele, culinaire en / of sportieve activiteiten plaatsvinden. Daarnaast is de dag een prima gelegenheid voor een dagje uit in de eigen stad of juist naar de parken van andere steden om te zien wat die te bieden hebben. In 2006 zijn in het Scholtenbrug Park en op de markt (multi-culti evenement) tal van activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud.