Roparun LIVE vanachter de PC volgen


Estafetteloop Parijs-Rotterdam real time online te volgen

DODEWAARD, 20070523 -- 's Werelds langste non-stop estafetteloop, de Roparun, heeft als primeur dat alle 5.500 deelnemers tijdens hun prestaties met behulp van virtuele live tracking thuis, vanachter de PC, te volgen zullen zijn. De run, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de ondersteuning van kankerpatiënten, maakt als eerste grote evenement gebruik van de mogelijkheid alle 209 teams virtueel te volgen vanaf hun startpunt in Parijs tot aan de finish op de Coolsingel in Rotterdam.

De teams van de Roparun starten tussen zaterdagmiddag 26 mei en zondag 27 mei 2007, waarna op maandag 28 mei 2007, tweede pinksterdag tussen 14.00 en 18.00 uur alle teams zullen finishen.

Trip Tracker SPORTSMATE, hoofdsponsor van de Roparun, ontwikkelde www.TTSM.com, een applicatie waarmee GPS-gegevens geregistreerd en geanalyseerd kunnen worden. `Het live volgen van de teams geeft goed inzicht in alle prestaties', aldus Harmen de Jong, Algemeen Directeur van www.TTSM.com. `Het doel waarvoor de Roparun zich al 16 jaar inzet, maakt de samenwerking erg bijzonder'. De opbrengst van de run komt geheel ten goede aan de ondersteuning van kankerpatiënten. In 2006 werd op deze wijze ruim 3,1 miljoen euro ingezameld.

Virtuele live tracking houdt in dat alle teams op basis van gecalculeerde posities, geschatte gemiddelde snelheid en tussentijdse metingen in beeld worden gebracht. Drie van de 210 teams zullen worden uitgerust met GPS-apparatuur, waardoor met een nauwkeurigheid van slechts 1 seconde de lopers via de website, www.Roparun.nl, te volgen zijn. Het eveneens Nederlandse bedrijf Amaryllo MMG, fabrikant van GPS- en navigatieproducten, heeft meegewerkt aan de verwezenlijking van de live tracking.