Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (24/5)

TILBURG, 24 mei 2007

Tilburger treft insluipster aan in slaapkamer

TILBURG: Een 26-jarige bewoner van een kamer aan het Korvelplein werd vannacht omstreeks 04.30 uur geconfronteerd met een insluipster. De man werd wakker van gestommel in zijn kamer. Hij zag dat een vrouw, die een schroevendraaier vasthield, zijn bureau aan het doorzoeken was. De dievegge merkte kennelijk dat de bewoner wakker geworden was, want ze probeerde via het openstaande raam te vluchten. Ze stootte daarbij de printer van het bureau. D aangever pakte haar bij een arm en sloot het bureau af. De vrouw bleek een pakje sigaretten van het bureau gestolen te hebben. De vrouw is meegenomen door de politie en in verzekering gesteld. Het gaat om een 48-jarige Bredase die bekend staat als veelpleger.

Trio aangehouden voor belediging en vernieling

HILVARENBEEK: De politie heeft vannacht op de Gelderstraat drie verdachten aangehouden na een melding dat drie mannen vernielingen aan het aanrichten waren bij een terras van een restaurant.

Ter plaatse zagen de agenten drie luidruchtige mannen zitten op een bankje voor een shoarmazaak. Volgens getuigen hadden deze mannen planten uit bloembakken getrokken van een restaurant, gevestigd elders in deze straat. Alleen werd niet duidelijk wie dat nu precies gedaan hadden.

Een van de mannen weigerde zich desgevraagd te legitimeren. Hij werd op grond daarvan aangehouden. Een tweede betrokkene begon de agenten te beledigen en werd ook gearresteerd. Ook de derde persoon werd opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij de vernieling. De verdachten ontkenden aan het bureau de vernielingen. Wel gaven zij toe dat zij onder invloed van alcohol erg luidruchtig waren geweest. Het gaat om een 45-jarige man uit Moergestel, een 46-jarige man uit Oirschot en een 46-jarige man uit Esbeek. Zij zijn vanmiddag na verhoor in vrijheid gesteld. De eigenaar van het restaurant heeft aangifte gedaan. De coniferen uit twee bloembakken waren vernield. Het zou gaan om een schade van circa 25 euro.

Dronken man vergist zich in flat

TILBURG: Agenten hebben vannacht aan de Schubertstraat een 43-jarige Tilburger aangehouden ter zake openbare dronkenschap. De agenten troffen de man aan bij een flatwoning waar hij niet bleek te wonen.

De dienders wilden hem helpen naar zijn eigen flat, maar daar bleek hij de sleutels niet van bij zich te hebben. De man ging daarop op de grond liggen en wilde kennelijk daar zijn roes uitslapen. Hierop hebben de agenten mede gezien de kleding die hij droeg en de toestand waarin de dronkelap zich in bevond, hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is vandaag voorzien van een bekeuring weer vrijgelaten.

Dronken vandalen lopen over autos

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.40 uur op de Ringbaan West twee Tilburgers (21 en 25 jaar) aangehouden die verdacht worden van het lopen over vier autos.

Een agent in vrije tijd reed vannacht over de Ringbaan West en zag twee mannen over een zwarte Jeep lopen. Zijn dienstdoende collegas stelden direct een nader onderzoek in en troffen op het fietspad bij het Iepenpad twee knapen aan die aan het signalement voldeden. Bij nader onderzoek troffen de dienders op vier autos verse sporen en schade aan die aanduidden dat er recent overheen was gelopen. Hierop zijn de verdachten aangehouden. Zij zijn vandaag verhoord. Ze konden zich niets meer herinneren, wel gaven zij toe gisteren nog al wat alcohol genuttigd te hebben.

Auteur: Willem van Hooijdonk