Gemeente Spijkenisse


Gemeente en ondernemers in debat over lokale economie en arbeidsmarkt: Samen Sterk in Werk!

24 mei 2007

In het voorjaar van 2006 is met de ondernemers uit Spijkenisse afgesproken om samen het economisch beleid en de lokale economische agenda te bepalen.

De gemeente Spijkenisse organiseert als vervolg op deze afspraak op woensdag 30 mei een bijeenkomst over de aanpak van het economisch beleid en het arbeidsmarktbeleid in Spijkenisse. Het motto van de bijeenkomst is: Samen sterk in werk! Er is veel belangstelling voor de bijeenkomst; er komen meer dan honderd deelnemers.

Tijdens de bijeenkomst komen twee onderwerpen aan bod. Het eerste, dat door wethouder Gert-Jan 't Hart wordt gepresenteerd, is het economisch beleid in Spijkenisse. De ontwikkeling van de economie in Spijkenisse is een zaak van de gemeente en de ondernemers samen. Om werkgelegenheid op peil te houden of liefst zelfs te vergroten, is het van groot belang om de huidige bedrijven vast te houden of uit te breiden en nieuwe bedrijven aan te trekken. Hierbij gaat het niet alleen om kantoren, detailhandel en horeca, maar ook om andere voorzieningen op het gebied van bijvoorbeeld vrije tijd en gezondheid. Ook het voorzieningenniveau van Spijkenisse krijgt hierdoor een impuls, zodat het hier goed wonen, werken en recreëren is.

Wethouder Hanneke Hamerslag presenteert het tweede onderwerp. Dit betreft de manier waarop de gemeente het voor werkgevers aantrekkelijk wil maken om Spijkenissers met een uitkering een al dan niet tijdelijke werkplek te bieden. De gemeente stelt daarvoor onder andere geld en ondersteuning op de werkplek aan werkgevers beschikbaar. Ondernemers kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de integratie van mensen met een uitkering in het arbeidsproces, door hun een stageplaats of werkplek en begeleiding te bieden.