Politie Gelderland-Zuid

Bestuurder op hol in centrum

Nijmegen, 24-05-2007 o Maandagavond rond half zeven werd de politie verrast rond het Plein 44 door een automobilist uit Amersfoort.

Twee agenten gingen per mountainbike naar een melding aan het Plein 44. Daar zagen zij een auto met hoge snelheid vanaf de bioscoop aan het Plein 44 optrekken en rakelings langs passanten rijden richting het Kronenburgerpark. Één van de agenten fietste in de richting van de auto om deze middels het geven van een stopteken tot stilstand te dwingen. Vervolgens gaf de bestuurder van de auto niet minder, maar méér gas en reed recht op de agent af. Op het allerlaatst stuurde de automobilist naar links waardoor alleen de fiets van de agent door de auto werd geraakt.

De auto reed daarna half over de stoep verder waardoor voetgangers en mensen die op de bussen stonden te wachten, aan de kant moesten springen. Hierna raakte de auto een lantaarnpaal en reed zich vervolgens vast voor de bioscoop. Hier konden de agenten de bestuurder aanhouden.

De auto bleek geen eigendom van de bestuurder te zijn en in de auto trof de politie twee messen aan; deze zijn in beslag genomen. De bestuurder is aangehouden en mee naar het bureau genomen voor verhoor. Tegenover de recherche verklaarde de man niet in bezit te zijn van een rijbewijs. Wel gaf hij aan dat hij op dit moment rijlessen volgt. Daarnaast is hij beboet voor de diverse verkeersovertredingen die hij maakte. De zaak is aan Justitie voorgelegd. (13)

Laatst gewijzigd 24-05-2007 16:58 | © Politie Gelderland-Zuid |