Persberichten Lekstroom, 11.25 uur

Utrecht, 24-05-2007

Bromfietsen botsen

HOUTEN Op woensdagmiddag 23 mei kwamen twee bromfietsers met elkaar in botsing.

Rond 17.30 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Houten over de Schalkwijkseweg, komende uit de richting van Schalkwijk en gaande in de richting van Houten. Bij hem achterop zat een 15-jarig meisje uit Maurik. Op de kruising met het (brom-)fietspad op de Schalkwijkseweg reed een 25-jarige bromfietser uit Schalkwijk, komende uit de richting van de Schonauwenseweg, linksaf de Schalkwijkseweg op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende bromfietser uit Houten, met een aanrijding tot gevolg.

Het 15-jarige meisje liep schaafwonden op en liet zich bij een nabijgelegen huisartsenpost behandelen. De 16-jarige bromfietser liep eveneens enkele schaafwonden op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De 25-jarige bromfietser werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Hij bleek een gekneusde rib en eveneens schaafwonden te hebben opgelopen en mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Auto in beslag genomen

IJSSELSTEIN Een eigenwijze automobilist ging op woensdag 23 mei toch autorijden, hoewel hij wist dat hij een rijontzegging had.

Rond 09.15 uur zag een motoragent een automobilist op de Utrechtseweg stilstaan tussen het overige verkeer. Hij herkende de man als een 43-jarige inwoner van IJsselstein en wist dat hij een rijontzegging had omdat hij in het verleden meerdere malen was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De motoragent verzocht collegas met een auto ter plaatse, zodat de verdachte kon worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

In overleg met een Officier van Justitie werd de auto van de verdachte in beslag genomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden tijdens een rijontzegging. De rijontzegging van de man loopt tot augustus 2007.