Gemeente Gouda


goudse leerlingen doen praktisch verkeersexamen (22-5-2007)

Op 24 en 25 mei 2007 vindt het Praktisch Verkeersexamen plaats. Leerlingen van groep 7 en 8 van de Goudse basisscholen doen mee. Zij hopen hiermee het verkeersdiploma te behalen. Het verkeersexamen wordt georganiseerd door studenten van PABO De Driestar, in samenwerking met de politie en de gemeente Gouda. Ruim 850 leerlingen van 23 basisscholen doen het verkeersexamen.

Op donderdag 24 mei om 9.00 uur gaat het Praktisch Verkeersexamen van start. De eerste groep examenkandidaten start vanaf het parkeerterrein van De Driestar aan de Burgemeester Jamessingel. Op vrijdag 25 mei vertrekt de tweede groep examenkandidaten om 9.00 uur vanaf het parkeerterrein van Sporthal de Zebra aan de Goverwellesingel.

theorie en praktijk
Het verkeersexamen wordt meestal in groep 7 of 8 van de basisschool afgenomen. Het bestaat uit een theoretisch deel en een praktisch deel. In het theoretische deel worden de leerlingen getest op kennis van verkeersregels en verkeersborden. Bij het praktisch verkeersexamen fietsen zij een vooraf uitgestippelde route. Observanten beoordelen op verschillende locaties of de jonge verkeersdeelnemers het goede verkeersgedrag tonen en verkeersinzicht hebben.

organisatie
Gouda heeft al een aantal jaren geen lokale afdeling 3VO. Daarom is de organisatie van het examen in handen van studenten van PABO De Driestar. Dit doen zij voor de zevende achtereenvolgende keer. De organisatie is opgenomen in het lesprogramma van de PABO opleiding. Ook dit jaar worden de studenten aangestuurd door een vrijwillige projectcoördinator. Ouders en andere vrijwilligers bezetten de controleposten.