Gemeente IJsselstein


Wonen, werken en leren » Wonen » De wijken » Wijkgericht werken

Startbijeenkomst vernieuwing IJsselveld-Oost

Datum: dinsdag 15 mei 2007
Bewoners die willen meedenken over de vernieuwing van hun wijk zijn van harte welkom op de startbijeenkomst op donderdag 24 mei van 19.15 tot 21.45 uur in Jenaplanschool de Overkant.

De gemeente IJsselstein en de IJsselsteinse Woningbouwvereniging maken gezamenlijk een wijkvernieuwingsplan voor IJsselveld-Oost. Bij het maken van het plan horen de partijen graag de mening en ideeën van bewoners, organisaties en ondernemers. Om ideeën van bewoners op een goede manier boven tafel te krijgen, kunnen buurtbewoners meedoen aan verschillende wijksessies of lid worden van een klankbordgroep. Bewoners kunnen meedenken over onderwerpen als leefbaarheid en veiligheid, de openbare ruimte, water en groen, voorzieningen, wonen en woonomgeving en kansen voor jong en oud.
Startbijeenkomst
Voor bewoners die willen meedenken over de vernieuwing van hun wijk, is op 24 mei van 19.15 tot 21.45 uur in Jenaplanschool De Overkant aan de Televisiebaan 106, een startbijeenkomst. Op deze avond wordt uitgelegd hoe bewoners betrokken worden bij het maken van de plannen. De deelnemers gaan tijdens deze avond ook zelf aan de slag. Zij maken o.a. een top 10 van de meest gewenste verbeteringen op het gebied van leefbaarheid en veiligheid. De gemeente en de IJsselsteinse Woningbouwvereniging gebruiken de top 10 bij het maken van het vernieuwingsplan. Bewoners die dat willen, kunnen zich op de avond aanmelden voor de klankbordgroep. De eerste klankbordgroep en wijksessie vinden plaats in juni. Aanmelden voor de wijksessies is niet nodig. Bewoners worden in juni over de wijksessie geïnformeerd. Klankbordgroep
De klankbordgroep bestaat uit 20 tot 25 personen en komt tot begin 2008 ongeveer 6 tot 8 maal bij elkaar. Het aantal deelnemers is dus beperkt. Gestreefd wordt naar een groep die de wijk zo goed mogelijk afspiegelt. De deelnemers hebben een adviserende rol. De klankbordgroep levert voeding aan de gemeente en de IJsselsteinse Woningbouwvereniging. De aanbevelingen en ideeën vormen input voor het Vernieuwingsplan IJsselveld-Oost. Het gaat hierbij niet om een "bindend advies", maar afwijking van de ideeën van de klankbordgroep moet door de gemeente en de IJsselsteinse Woningbouwvereniging altijd worden onderbouwd. Tijdens de startbijeenkomst kunnen deelnemers zich inschrijven voor de klankbordgroep. Bewoners kunnen zich ook tot 31 mei a.s. aanmelden via het Projectsecretariaat van de gemeente IJsselstein, Heidi Geurtsen of Marga Meijboom, tel. 030 6361885 of projectensecretariaat@ijsselstein.nl.
Vernieuwingsplan
Hoewel IJsselveld-Oost een mooie, groene woonwijk is met vele kwaliteiten, kent de wijk ook zwakke punten. Het doel van de vernieuwing is te zorgen dat IJsselveld-Oost nu en in de toekomst een aantrekkelijke woonwijk is voor jong en oud. Er is nu nog geen vernieuwingsplan. De gemeente en de IJsselsteinse Woningbouwvereniging hebben wel gezamenlijke vertrekpunten bepaald. Zo krijgt de vernieuwing van IJsselveld-Oost de hoogste prioriteit. De vernieuwing moet verbeteringen boeken op sociaal maatschappelijk en economisch vlak en op het gebied van de leefbaarheid, de veiligheid, het wonen en de woonomgeving. Belangrijk vertrekpunt is dat zo veel mogelijk bewoners, ondernemers en organisaties zich kunnen vinden in het vernieuwingsplan.