Gemeente Vlaardingen


Voordracht Bob Verbiest Cultuurprijs

23 mei 2007

Tot half juli kunnen inwoners van Maassluis, Schiedam en Vlaardingen, organisaties, werkgroepen en verenigingen een voordracht doen voor de Bob Verbiest Cultuurprijs. De Bob Verbiest Cultuurprijs wordt eens in de twee jaar toegekend aan een kunstenaar, een project, of een initiatief van bijzondere betekenis. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 25.000,- Deze Cultuurprijs behoort daarmee tot de grootste en meest prestigieuze van heel Nederland.

Direct na de officiële aftrap zijn al een aantal voordrachten ontvangen. Schiedam spant hiermee de kroon met de 5 voordrachten, in Maassluis is er 1 voorgedragen. Uit Vlaardingen zijn nog geen voordrachten ontvangen.

De Bob Verbiest Cultuurprijs uitzonderlijk is de enige prijs van een dergelijke omvang en zon grote reputatie, waarvoor iedereen een voordracht mag doen. Om kandidaat te worden gesteld dient de voordracht slechts aan een beperkt aantal criteria te voldoen. Deze kunnen worden gedownload vanaf de website
www.bobverbiestcultuurprijs.nl. Hier bevindt zich ook het formulier dat kan worden gebruikt voor het doen van een voordracht. Dit formulier kan zowel per post als via het Internet worden ingestuurd. Ook kan de inzending worden gedaan via de bibliotheken in Maassluis, Schiedam en Vlaardingen.

De prijs is een initiatief van de drie gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen en het Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken. En het doel is erkenning te tonen voor die beeldende kunstenaars, initiatiefnemers, podiumkunstenaars, musici, organisatoren, schrijvers, dichters, architecten, onderzoekers, degenen die zich inzetten voor behoud en restauratie van erfgoed en al die anderen die zich met volle overtuiging inzetten voor de cultuur als één van de belangrijkste waarden van onze samenleving.
Let wel, de Bob Verbiest Cultuurprijs is GEEN oeuvreprijs. En ook geen onderscheiding voor werk dat al langer geleden is uitgevoerd, gepubliceerd of opgevoerd. De prijsuitreiking is op 12 oktober 2007 in de Koningshof in Maassluis.