Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhagen op Schiphol voor 'Wijs op reis' campagne

23 mei 2007 | Minister Verhagen gaat reizigers op Schiphol donderdagochtend attent maken op de 'Wijs op reis' site van het ministerie.

Ook zal de minister met reizigers de 'bestemmingscheck' doen. Donderdagochtend praat hij verder met reis- en hulporganisaties over reistrends van Nederlanders. Verhagen brengt daarnaast een bezoek aan de Travel Clinic (voor gezondheidsvragen) van de luchthaven en aan het Bureau Nooddocumenten van de Koninklijke Marechaussee. Met dit bezoek start minister Verhagen de 'Wijs op reis' campagne, die het ministerie elk jaar voert.

Op de site www.wijsopreis.nl en in de gelijknamige folder kunt u tips vinden om u goed voor te bereiden op uw reis om problemen te voorkomen. U kunt daarbij denken aan informatie over verlies, diefstal of geldigheid van reisdocumenten. Maar u vindt er ook informatie over gezondheidsrisico's, de eigen veiligheid, de wetten, zeden en gebruiken van bestemmingen. Mocht er tijdens uw reis toch iets mis gaan, dan kunt u op de site en in de brochure terugvinden wat u wel en niet van een Nederlandse ambassade of een Nederlands consulaat kunt verwachten.

Meer informatie


* Website Wijs op reis

* Download de Wijs op reis folder in PDF


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl