Siemens

Persbericht

0705.934

Den Haag, woensdag 23 mei 2007

Mobiele installatie beschermt medewerkers en neemt elektriciteitsvoorziening over

Siemens renoveert schakelstations Westerlee II van Westland Energie Infrastructuur

Siemens Nederland heeft lopende de succesvolle renovatie van Westerlee II Gebouw 2 - van Westland Energie Infrastructuur nu ook de opdracht gekregen voor de turn-key renovatie van het onderstation Westerlee II Gebouw 1 in Naaldwijk. Vanwege de veiligheid van de medewerkers en de betrouwbaarheid van de energievoorziening neemt ook tijdens deze renovatie een mobiele schakelinstallatie de bedrijfsvoering van de onderstations volledig over.

In een gebied waar de focus ligt op het ondersteunen van de tuinbouw, voert Westland Energie een grootscheepse renovatie van haar onderstations uit in twee fases. De eerste fase moet dit jaar, de tweede fase volgend jaar zijn voltooid. De grote hoeveelheid WKK-projecten vanuit de glastuinbouw maakt de renovatie noodzakelijk. Hierna zijn de inkoopstations voorbereid op verdere groei. De technische aanpassing behelst het vervangen van de oude 25 kV installaties door nieuwe zogenoemde Gas Insulated Switchgear (GIS) installaties. Tegelijkertijd worden de onderstations ook bouwkundig gerenoveerd.

Om de energievoorziening in het Westland te garanderen zet Siemens haar mobiele schakelinstallatie in. Deze bestaat uit een vrachtwagen met daarop een 36kV schakelinstallatie, waarbij de bedrijfsvoering volledig wordt losgekoppeld van de te renoveren onderstations.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Energy, Transportation & Distribution, Johan Bogerd Tel: (070) 333 1257
E-mail: johan.bogerd@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Westland Energie Persvoorlichting, Bep Nauwels
Tel: (0174) 23 67 54
E-mail: bep.nauwels@westlandenergie.nl, Internet: www.westlandenergie.nl/thema_Westland/Persberichten.aspx Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo