Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Harde afspraken over de Dordtselaan

De Europese subsidiegelden voor de Dordtselaan kunnen worden teruggevorderd omdat Stichting De Vrije Parel, die in opdracht van de deelgemeente Feijenoord projecten uitvoert, richtlijnen niet heeft gevolgd en bewust foutieve boekingen heeft gedaan.

Debat over conclusie uit eindrapportage
Over die conclusie uit de eindrapportage van The Firm werd 15 mei gedebatteerd in de deelraadscommissie Algemene Zaken en de Rekening (AZR).

Wie verantwoordelijk?
Waarom wil de deelgemeente doorgaan met dezelfde organisatie terwijl het budget overschreden is?, wilden verschillende commissieleden weten. Wie is bestuurlijk verantwoordelijk voor het financiële plaatje?, klonk ook meermalen. Welke maatregelen zijn genomen om te zorgen dat de zaken verbeteren, en hoe zit het met de werkzaamheden op de Dordtselaan, is daar nog geld voor?

Oudshoorn: Vooralsnog geen einde relatie
Deelgemeentevoorzitter Dagmar Oudshoorn antwoordde dat er ondanks de zeer gedetailleerde rapportage geen malversaties zijn gepleegd die als juridische gronden gelden om het contract te verbreken. Wel zijn harde eisen gesteld en afspraken gemaakt waaraan De Vrije Parel zich zal moeten houden.

Regie over Dordtselaan
De stadsmarinier heeft de regie over de Dordtselaan en brengt alle partijen en lijnen bij elkaar, verklaarde Oudshoorn verder. Maar ieder, de gemeente Rotterdam, de deelgemeenten Feijenoord en Charlois, en de stuurgroep Veilig, heeft zn eigen verantwoordelijkheid. Wat betreft de Europese subsidie is Feijenoord verantwoordelijk omdat de deelgemeente de D2-gelden heeft aangevraagd.

Nieuwe stadsmarinier
De voorzitter gaf aan dat er nog steeds budget is. Ze erkende dat ook bij de deelgemeente dingen anders hadden gemoeten. Er komt nu een plan van aanpak dat besproken wordt in de Stuurgroep Veilig. De burgemeester heeft aangekondigd dat er een nieuwe stadsmarinier komt voor de Dordtselaan.

Cameratoezicht
Het cameratoezicht gaat door, daar zijn middelen voor. Ook kwetsbare plekken achter de Dordtselaan komen in beeld. Omdat er nu maatregelen liggen, is volgens deskundigen de kans klein dat de subsidie wordt teruggevorderd, stelde Oudshoorn. De deelraad zal via de commissie Bloemhof/Noordereiland op de hoogte worden gehouden van de voortgang op de Dordtselaan.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de griffie van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 63 56.

(foto: Dordtselaan.)