Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Startbijeenkomst herinrichting Gijsbrecht van Aemstelpark

Op woensdag 23 mei organiseert stadsdeel ZuiderAmstel een bewonersbijeenkomst over de herinrichtingsplannen van het Gijsbrecht van Aemstelpark. Op deze startbijeenkomst zullen klankbordgroepen met bewoners worden ingesteld om een aantal verschillende deelgebieden van het park nader uit te werken.

De bewonersbijeenkomst vindt plaats in het Multifunctioneel Centrum Binnenhof aan de A.J. Ernststraat 112. Zaal is open vanaf 19.00 uur en de bijeenkomst duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur.

In het voorjaar van 2006 is een herinrichtingsplan van het Gijsbrecht van Aemstelpark door het dagelijks bestuur en de raad vastgesteld. Het betreft een globaal inrichtingsplan en beschrijft een herinrichting van het bestaande park. Het plan zal gefaseerd worden uitgevoerd. Een aantal deelgebieden Eikenbos, Werf, Eilanden, Weide en Twikkel zullen op basis van het vastgestelde plan de komende tijd nader worden uitgewerkt in nauw overleg met omwonenden en belangenorganisaties.

Meedenken over het park
Bewoners en belangenorganisaties in de omgeving van het Gijsbrecht van Aemstelpark zijn van harte uitgenodigd om tekst en uitleg te krijgen over de plannen voor het park en om zich op te geven voor de klankbordgroepen.
Programma van de avond is als volgt:
§ opening door de voorzitter
§ presentatie concept-ontwerp herinrichting Gijsbrecht van Aemstelpark

§ presentatie en planning deelgebieden
§ instellen klankbordgroepen:
§ vervolgafspraken met bewoners en sluiting