Gemeente Helden

Laat een Heldens Hart kloppen - informatiebijeenkomst op 22 mei 2007

Laat een Heldens hartkloppen met deze slogan wil de gemeente Helden met enthousiaste leden van het Rode Kruis en de EHBO-vereniging in samenwerking met de inwoners van de gemeente Helden uw overlevingskans bij een hartstilstand vergroten.

We nodigen daarom alle inwoners van de gemeente Helden uit voor een informatieavond op 22 mei 2007 om zich hierover te laten informeren.

Wekelijks worden in ons land honderden mensen getroffen door een plotselinge hartstilstand. Gelukkig hoeft een leven niet te stoppen bij een hartstilstand. De eerste 6 minuten na een hartstilstand zijn cruciaal;
Stap 1: bel direct 112,
Stap 2: begin met reanimeren,
Stap 3: dien binnen 6 minuten de Automatisch Externe Defibrillator (AED) toe.

6 minuten

[19 Logo Hart Kloppen.jpg]

Een AED is een apparaat waarmee een slachtoffer een elektrische schok toegediend kan krijgen om het hartritme weer opgang te krijgen. Door toepassing van AED binnen 6 minuten wordt de overlevingskans met maar liefst 70 procent vergroot.

De gemeente Helden heeft het voornemen om AEDs beschikbaar te stellen. Hiermee willen we uw overlevingskansen bij een hartstilstand vergroten.

Voor 22 mei 2007 hebben we een deskundige uitgenodigd die verbonden is aan het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Hij geeft u informatie over onder andere de noodzaak van de AED en toepassing in de praktijk.

Wij nodigen u van harte uit op dinsdag 22 mei 2007 om 19.30 uur in het gemeentehuis

want ... u wilt toch ook een leven niet laten stoppen bij een hartstilstand?!

Wij zouden het fijn vinden als u ons laat weten of u aanwezig kunt zijn op deze informatiebijeenkomst, dit is echter niet noodzakelijk. Stuur uw mail naar mlt@helden.nl of bel (077) 306 68 39

Inlichtingen: Maarten van Lent, uitvoerend medewerker Welzijn, tel. (077) 306 68 39 ; e-mail mlt@helden.nl

10-5-2007 11:05