Openbaar Ministerie

OM eist straffen tot 7 jaar voor handel in drugs

Roermond, 22 mei 2007

In de aanpak van de overlast door handel en gebruik van verdovende middelen in Venlo (het project Hektor) heeft de officier van justitie vanochtend tegen drie verdachten gevangenisstraffen geëist tot 7 jaar. De drie verdachten werden op 6 februari 2007 in Tegelen aangehouden door de politie Limburg-Noord.

Twee verdachten zaten op dat moment in een vrachtauto waarin de politie 12,4 kilogram amfetamine en een hoeveelheid XTC aan trof. De derde verdachte (29-jarige man uit Tegelen) zat in een personenauto waarmee hij op de vlucht sloeg en een aanrijding veroorzaakte. Ook hij werd aangehouden.

Voor de rechtbank in Roermond zijn door de officier van justitie lange gevangenisstraffen geëist.

* Tegen de 29-jarige man uit Tegelen is een gevangenisstraf geëist van 7 jaar onvoorwaardelijk voor de handel en uitvoer van drugs (naar Duitsland), het witwassen van gelden en het plegen van bijstandsfraude (gemeente Venlo ruim 18000 euro)


* Tegen een 36-jarige man uit Roermond is een gevangenisstraf geëist van 18 maanden onvoorwaardelijk voor de handel in drugs


* Tegen een 22-jarige man uit Fulda (Duitsland) is een gevangenisstraf geëist van 2 jaar onvoorwaardelijk voor handel en uitvoer van drugs

Ook zal tegen de 29-jarige man uit Tegelen een ontnemingsprocedure worden gestart. Daarnaast is er een hoeveelheid contact geld bij hem in beslag genomen tezamen met diverse goederen (auto, televisies, horloge etc.).

De rechtbank in Roermond doet over twee weken uitspraak.