Gemeente Coevorden

Fietsen ohne Grenzen een enorm succes

logo Fietsen ohne Grenzen Dit jaar werd de Fiets3Daagse "Fietsen ohne Grenzen" voor de tweede keer georganiseerd. Honderden fietsers hebben het Hemelvaartweekend dagelijks genoten van de routes die uitgezet zijn vanuit Coevorden en Emlichheim. Als thema is gekozen voor Boerderijen in het verleden en heden.

Op de routes waren verschillende boerderijen te bezichtigen. O.a. melkvee, kippen, geiten-boerderijen, een aspergekwekerij, en ook een kinderboerderij. Ook waren er verschillende woonboerderijen te bezichtigen en boerderijen met speciale bestemmingen, zoals horeca en exposities. Op de stempelplaatsen werd het thema nader uitgewerkt. Te zien waren groepen in klederdracht, oude tractoren en machines. In Neugnadenfeld stond de aardappel centraal met allerlei spelen en gerechten.

Uit alle windstreken

De deelnemers kwamen evenals vorig jaar uit het hele land. Alle provincies waren vertegenwoordigd. De noordelijke provincies het meest. Het aantal deelnemers is dit jaar meer dan verdubbeld. Ook de Duitsers waren met meer deelnemers aanwezig. De deelnemers die van ver kwamen, hebben via VVV-Coevorden een plaats gevonden op de campings en bungalowparken en in bed&breakfast bedrijven en hotels in Zuid-Drenthe en Duitsland. Ook heeft de organisatie voor het eerst gebruik moeten maken van de tijdelijke camping bij de molen in Laar. Door het goede fietsweer namen de deelnemers alle tijd om te genieten van de prachtige omgeving in de grensstreek.

Succes

Zaterdagmiddag kon de organisatie vaststellen dat Fietsen ohne Grenzen een succes is geworden en de vele medewerkers die de drie dagen in touw zijn geweest feliciteren met het resultaat voor al het werk dat zij verzet hebben. Burgermeester Daniëlla Kösters van Emlichheim en wethouder Peter Snijders van Coevorden bedanken de deelnemers voor hun aanwezigheid en hopen dat zij de regio nog eens zullen bezoeken, en de organisatie voor de promotie van deze schitterende grensstreek. Zij trokken tot slot nog twee winnaars voor de fietsen die voor verloting waren aangeboden. De winnaars zijn: Jeroen Zwols uit Emmer-Compascuum en mevr. J.B. Albers uit Pijnacker.

2008

Fietsen ohne Grenzen zal in 2008 opnieuw in het Hemelvaartweekend worden gehouden van 1 - 3 mei. Voor ontwikkelingen van Fietsen ohne Grenzen 2008 kunt u de website www.fietsenohnegrenzen.nl bezoeken.

Wethouder Peter Snijders sluit de Fiets3Daagse af

Jeroen Zwols uit Emmer-Compascuum won 1 van de fietsen