Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Jongen (13) beroofd van telefoon; politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 22-5-2007 12:30:03

ARNHEM - Een dertienjarige jongen uit Arnhem is maandagmiddag op de kermis in zijn woonplaats beroofd van zijn mobiele telefoon. De jongen raakte daarbij niet gewond. Volgens het slachtoffer was hij omstreeks half drie bij de botsauto's aan het bellen, toen plotseling iemand zijn mobiele telefoon uit zijn hand rukte. Het zou gaan om een man/jongen met een licht getinte huidskleur. Hij droeg een rode tui met capuchon en een blauwe spijkerbroek met lichte strepen. De man zou in de richting van het spookhuis zijn weggerend. Getuigen die iets van het voorval hebben gezien of de dader mogelijk hebben zien lopen worden verzocht contact op te nemen. De Arnhemse politie is bereikbaar onder 0900-8844 of via E-mail RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl.
(07-079342)

De politie maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en hen aanhouden heeft topprioriteit. Het onlangs opgerichte straatroofteam van de politie in het district Arnhem Veluwezoom onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (9) gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 22-5-2007 12:29:44

VELP - Een negenjarig meisje uit Velp is zondagavond gewond geraakt bij een aanrijding in Velp. Het ongeval gebeurde toen het meisje omstreeks kwart over zeven over de President Kennedylaan fietste. Toen zij de Tuinstraat in wilde rijden zou zij geen richting hebben aangegeven. Een 77-jarige automobiliste uit Velp die achter het slachtoffertje reed, was daardoor kennelijk verrast en zag te laat dat het meisje de straat insloeg. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. Het meisje is direct in een nabije huisartsenpraktijk behandeld en is uit voorzorg naar het Rijnstate ziekenhuis gestuurd. De aard van de verwondingen waren nog onbekend. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(07-079816)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachte poging tot inbraak aangehouden

Publicatiedatum: 22-5-2007 12:29:29

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft zondagavond een 41-jarige man uit Nijmegen aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. De man zou omstreeks zeven uur hebben proberen in te breken in een woning aan de Blekersgang in Arnhem. De bewoonster van de woning, een 54-jarige vrouw, hoorde verdachte geluiden van buiten komen. Toen zij poolshoogte ging nemen zag ze de man vanuit haar dakraam in de dakgoot staan. De Arnhemse belde daarop de politie. Agenten hebben de Nijmegenaar bij de woning aan kunnen houden. De man zit nog vast op het politiebureau voor onderzoek. Door de vrouw is aangifte gedaan. (07-079514)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 22-5-2007 12:29:12

VELP- Een negentienjarige automobiliste uit Velp is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in haar woonplaats. De vrouw liep schouder- en armletsel op. Het ongeval gebeurde omstreeks twaalf uur toen de Velpse over de Enkweg reed. Op de kruising met de Ringallee zou de vrouw geen voorrang hebben verleend aan een 66-jarige automobilist uit Doesburg. Hierdoor ontstond tussen beiden een botsing. Door de knal schoot de auto van de Velpse vervolgens tegen een paaltje. De vrouw is per ambulance naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem gebracht. Volgens de politie had geen van beiden gedronken. (07-079238)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie houdt drie verdachten van winkeldiefstal aan
Publicatiedatum: 22-5-2007 12:28:51

ARNHEM- De Arnhemse politie heeft maandagmiddag drie veertienjarige meisjes uit Arnhem aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De drie zouden in een winkel aan de Ketelstraat diverse cosmetica-artikelen hebben gestolen. Winkelpersoneel schakelde de politie in. Het drietal moest mee naar het bureau voor verhoor. Na onderzoek bleek dat één van de drie niets had gestolen. De andere twee zouden ook nog in andere winkels cosmetica-artikelen hebben gestolen. De meisjes zijn overgedragen aan hun ouders.
(07-079381)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---