Dienstenbond CNV

Nieuws

22 mei 2007

CNV Media vraagt om heldere garanties bij overname Wegener door Mecom

Door: a.bulsink

Wegener en Mecom hebben overeenstemming bereikt over de voorgenomen overname door Mecom. CNV Media is hierover, zij het rijkelijk laat, geïnformeerd door Wegener en heeft verder kennis genomen van de vele publicaties die over dit onderwerp zijn verschenen in de Nederlandse kranten. Op 31 mei hebben we een afspraak met Wegener om verder met elkaar over e.e.a. te praten en zullen we afspraken willen maken over de manier waarop de gevolgen voor u als werknemer worden geregeld.

Arbeidsvoorwaarden en werkgelegenheid
In de media hebben we kunnen lezen dat Wegener en Mecom erg blij met elkaar lijken te zijn; veel wordt gesproken over het feit dat beiden elkaar kunnen versterken. Dat is voor u als werknemer van Wegener natuurlijk van belang, maar minstens zo belangrijk is het dat u weet waar u aan toe bent als het gaat om uw baan en uw arbeidsvoorwaarden.

De toezeggingen die over die onderwerpen worden gedaan, zijn wat het CNV betreft te vaag. Er is niets mis met goede intenties, maar leg ze dan ook maar gewoon vast. De eerste vraag van CNV Media zal dan ook zijn: garandeer ons maar dat er geen sprake zal zijn van gedwongen ontslagen en zet ook maar op papier dat er niet (in negatieve zin) gemorreld wordt aan de arbeidsvoorwaarden.

Heeft u vragen of onderwerpen die aan de orde moeten komen op 31 mei? CNV Media zit aan tafel namens u. Het gaat om uw belang en om uw belangstelling. Heeft u dus vragen die u graag gesteld wilt zien, mail ze aan mij. Zijn er onderwerpen die aan de orde moeten komen, mail ze. Wel graag met een korte toelichting; dat is wel zo handig. Mijn emailadres is a.bulsink@remove-this.cnvdibo.nl

Zo snel mogelijk na 31 mei zal ik u weer informeren.